Ο Γιάννης Ρουμπάτης -πρώην βαστάζος του Αντρέα και του Κοσκωτά- νέος διοικητής της ΕΥΠ !!!

0


Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης ο αξιόπιστος πρώην …Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο αξιόπιστος κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος και …πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας που στήριζε όλες τις δημοσιεύσεις των προκηρύξεων (σχεδόν σε αποκλειστικότητα…) των τρομοκρατικών οργανώσεων αναλαμβάνει νέος διοικητής της ΕΥΠ όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. 

Ο κύριος Ρουμπάτης, ανταποκριτής του ΔΟΛ στις ΗΠΑ, με σπουδές και διασυνδέσεις στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας κατά τη δεκαετία του 1980, είναι ταυτισμένος με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε χρίσει διευθυντή του Γραφείου Τύπου του και στη συνέχεια κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ στη συνέχεια «μετακόμισε» στο πλευρό του απατεώνα Κοσκωτά ως σύμβουλός του στις εκδοτικές επιχειρήσεις

Στην ευαίσθητη θέση του διευθυντή θα καθίσει ένας δημοσιογραφος με πολλές εμπειρίες, καλός γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και πάνω απ' όλα με βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις. Επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ο κ.Ρουμπάτης υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ αποχώρησε από την ενεργό πολιτική διαφωνώντας με τον Κώστα Σημίτη και αργότερα και με τον Γιώργο Παπανδρέου. 

Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο χρόνια. 

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό του: 

O Γιάννης Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα. 

Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του φημισμένου Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον. 

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον. 

Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ. 

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα. 

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999. 

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Γιάννης Ρουμπάτης -πρώην βαστάζος του Αντρέα και του Κοσκωτά- νέος διοικητής της ΕΥΠ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator