Το πολιτικό σύστημα διαλύει τη χώρα

0


Οι σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις που οξύνθηκαν τελευταία, όπου οι πάντες στρέφονται κατά πάντων, με φόντο την εκλογή ΠτΔ και τις επαπειλούμενες βουλευτικές εκλογές, δεν αφορούν καθόλου τον εμβρόντητο και αμέτοχο ελληνικό λαό, ούτε του ζητάει κανείς τη γνώμη του. Είναι αποκλειστικά εσωτερικές αναταράξεις του πολιτικού συστήματος. Δεν έχουν καμία ιδεολογική και κοινωνική αναφορά, αλλά γίνονται από καθαρά προσωπικές φιλοδοξίες, εμπάθειες και πείσματα εντός των ορίων του συστήματος, με μοναδικό στόχο την κατάληψη καλύτερων θέσεων εξουσίας.

Ταυτόχρονα, οι συναφείς συγκρούσεις συμφερόντων μέσα στην οικονομική ολιγαρχία, που υποδαυλίζουν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και η ωμή επέμβαση των δανειστών, που στόχο όλοι αυτοί έχουν το μοίρασμα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, διαλύουν την ήδη πτωχευμένη χώρα.

Το χρηματιστήριο σε 3 μόνο μέρες έχασε περίπου 21%, οδηγώντας σε απώλεια κεφαλαίων κοντά στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το δεκαετές ομόλογο πήγε πάνω από 9%, απαγορεύοντας πλήρως στο ελληνικό δημόσιο να υπολογίζει σε δανεισμό από τις αγορές. Αυτά, με απλά λόγια σημαίνουν απόλυτη χρεοκοπία.

Όλα αυτά ξεκινούν από το γεγονός, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι κλειστό και εντελώς αυτονομημένο από την κοινωνία, η οποία έχει παροπλιστεί πλήρως. Γι’ αυτό και δεν διαθέτει διεξόδους εκτόνωσης, ούτε δικλείδες ασφαλείας. Η κόντρα στο εσωτερικό του θα διαλύσει τη χώρα.

Τη μόνη λύση που διαθέτει ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, είναι τελικά η εσωτερική ανακωχή και διευθέτηση, διαφορετικά θα εκραγεί. Είναι αυτό που ακούμε συνεχώς από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για εθνική συναίνεση κ.λ.π. Κι αυτή η διευθέτηση θα το δείτε ότι στο τέλος θα καταλήξει (πριν ή μετά τις εκλογές) σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και σε συγκάλυψη των ευθυνών όλων, όσων αυτή τη στιγμή παίζουν προσωπικά πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα ανοικτό πολιτικό σύστημα, ώστε να πάψουμε να είμαστε μια τρομαγμένη αγέλη υπηκόων, που απλά παρακολουθεί καθηλωμένη, τα πολιτικά παιχνίδια των επαγγελματιών του πολιτικού ψεύδους και να γίνουμε κοινωνία πολιτών. Το χρειαζόμαστε εδώ και 200 χρόνια δυστυχώς.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 23, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πολιτικό σύστημα διαλύει τη χώρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator