Από την Μεταπολίτευση και έπειτα στο βασικό λεξιλόγιο των Ελλήνων υπήρχαν οι λέξεις βόλεμα, επιδοτήσεις, κρατικές παροχές, μονιμότητα, γραφειοκρατία, Δημόσιο, επιδόματα, ρουσφέτι, μετριότητα, φοροδιαφυγή, ελάσσων προσπάθεια, αναξιοκρατία και ο,τι άλλο συνέθεσε τις σαθρές δομές του κράτους μας εδώ και τριάντα χρόνια.
Η οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών και η κατάρρευση της φαινομενικά ευημερούσας Ελλάδας των δανεικών, έκαναν πιο ορατή από ποτέ την ανάγκη για αλλαγή πορείας. Πράγματι κάτι άλλαξε μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια. Η χώρα σημειώνει αργά και σταθερά βήματα προόδου και μπαίνει επιτέλους σε τροχιά δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάκαμψης, το ζητούμενο όμως συνεχίζει να είναι η ανάπτυξη. Για πολλά χρόνια η ανάπτυξη στη χώρα μας είχε συνδυαστεί μόνο με την υπερδιόγκωση του Δημοσίου και την ενίσχυση του άκρατου κρατισμού. Στο όνομα, λοιπόν, μιας θέσης στο Δημόσιο «θυσιάστηκε» κάθε καινοτόμος ιδέα και δημιουργική διάθεση κυρίως των νέων, που συμβιβάστηκαν με το πιο αντιπαραγωγικό μοντέλο και εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό.
Τώρα, όμως που το «όνειρο» του Δημοσίου διαψεύστηκε τραγικά και η νεανική ανεργία δεν αφήνει άλλα περιθώρια για στασιμότητα, είναι η ώρα οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν το δικό τους αύριο, επιχειρώντας την επιχειρηματικότητα. Η επιστροφή ξανά στις λογικές του Δημοσίου δεν θα επιτρέψει τη φυγή της χώρας προς τα εμπρός. Κάθε φωνή, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει μια τέτοια αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η επιχειρηματικότητα, η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επενδυτική κίνηση εξ'ορισμού ενοχοποιούνται, λαϊκίζει επικίνδυνα και συντελεί ξανά στην αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας.
Απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική, τον λαϊκισμό και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες οι νέοι, το αναπτυξιακό κεφάλαιο της χώρας μας, οφείλουν να αντιπαραβάλουν φρέσκιες ιδέες, νέες προτάσεις και κυρίως πράξεις. Η στροφή στην επιχειρηματικότητα, η απελευθέρωση της αγοράς, η εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την αντιμετώπιση των παθογενειών του ελληνικού κράτους, είναι μερικές από τις πολλές λύσεις, που αποτελούν τη κινητήριο δύναμη που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση!
Οι δυσκολίες των ημερών είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε νοοτροπία και να ανοίξουμε την πόρτα στην ελπίδα και στις νέες προοπτικές, αρκεί να έρθουμε σε οριστική ρήξη με τις νοοτροπίες του «χθες» που μας χρεοκόπησαν. Μόνο έτσι θα ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, το αδιέξοδο, τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, τον ωχαδερφισμό, τη μεμψιμοιρία και τη μισαλλοδοξία! Μόνο έτσι θα απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και θα ανοιχτεί ο δρόμος της ανάπτυξης για τη χώρα μας!
Με εκτίμηση,
Γιώργος Δρακούλης
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.