Οι Έλληνες ξεπουλούν τα ακίνητα και οι Γερμανοί το... γιορτάζουν

0


Επιχαίρουν οι Γερμανοί για το ξεπούλημα – λόγω κρίσης – των ακινήτων στην Ελλάδα, από τους ιδιοκτήτες τους που, πνιγμένοι από τη μέγγενη της πολιτικής Μέρκελ, δίνουν όσο όσο ακίνητα-φιλέτα σε Γερμανούς "επενδυτές". "Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα" τιτλοφορείται άρθρο της Handelsblatt, που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στη χώρα μας.

Στο εκτενές δημοσίευμα, αναφέρεται ως παράδειγμα η περίπτωση Γερμανού συνταξιούχου, ο οποίος πριν από δύο μήνες αγόρασε εξοχικό...
στο Σούνιο, σε τιμή αδιανόητα χαμηλή για τα προ κρίσης δεδομένα. «Ο Πέτερ Πόστελ κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο αγοράς μιας κατοικίας για τα γεράματα χάρη στην κρίση η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από το 2010. Ο Πόστελ πλήρωσε μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. Ο Έλληνας προκάτοχος χρειαζόταν επειγόντως χρήματα», γράφει ο συντάκτης του άρθρου. Μετά από μια εκτενή αναφορά στην αύξηση του τουρισμού φέτος, ο συντάκτης διαπιστώνει ότι "σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό".

Ο δημοσιογράφος επικαλείται στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, βάσει των οποίων "οι ξένοι αγοραστές έφεραν στην Ελλάδα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013. Συμπερασματικά καταλήγει ότι όποιος επενδύει σήμερα μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή και προειδοποιεί τους επίδοξους αγοραστές ότι "σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια".

Από το koutipandoras
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Έλληνες ξεπουλούν τα ακίνητα και οι Γερμανοί το... γιορτάζουν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator