ΚΕΕΛΠΝΟ: Αναπόφευκτη η εισαγωγή του Έμπολα και στην Ελλάδα

0


Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει χαρακτηρισθεί χώρα χαμηλού κινδύνου για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού προειδοποιεί ότι η εμφάνιση κρούσματος Έμπολα στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτη, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Η κυρία Κρεμαστινού μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» σημειώνει ότι το «κλειδί» σε αυτή την περίπτωση είναι να περιοριστεί η διασπορά.

Παρά το γεγονός ότι κάθε κρούσμα που θα υπάρξει στην Ευρώπη σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν και να εξεταστούν εκατοντάδες άτομα, η κυρία Κρεμαστινού επισημάνει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να περιοριστεί το φαινόμενο παρά η γρήγορη ανίχνευση και η έγκαιρη διάγνωση.

Η ίδια σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα που συστήνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων και ότι έχουν γίνει και ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος στην Ελλάδα.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2014
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΕΕΛΠΝΟ: Αναπόφευκτη η εισαγωγή του Έμπολα και στην Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator