Οι Σχολές Γονέων Νομού Κορινθίας σας προσκαλούν

0


Οι Σχολές Γονέων Νομού Κορινθίας προσκαλούν τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς καθώς και όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του Δήμου Σικυωνίων να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) που θα πραγματοποιηθούν στο Νομό Κορινθίας.

Οι Σχολές Γονέων έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. σε όλους τους νομούς της χώρας, και προβλέπουν τη λειτουργία δωρεάν σεμιναριακών τμημάτων συμβουλευτικής που θα παρέχεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Τα προγράμματα απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε εκπαιδευτικούς (δεδομένου ότι άπτονται του αντικειμένου τους, σχέση παιδιού - σχολείου - οικογένειας). Μετά από την ολοκλήρωση των τμημάτων στους συμμετέχοντες θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται τα παρακάτω 5 εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών (Δομή και λειτουργία τη ελληνικής οικογένειας, προώθηση της ισότητας των φύλων κ.α.)

2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών (Συνεργασία Εκπαιδευτικού - γονέων - παιδιού, εκπαιδευτικοί, προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών, προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο κ.α.)

3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών (διαχείριση ελεύθερου χρόνου κ.α.)

4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών (χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, σχολικός εκφοβισμός κ.α.)

5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών (Τρίτη ηλικία και οικογένεια, συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες κ.α.)

Τα παραπάνω σεμινάρια δίνουν την ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν με εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες θέματα που σχετίζονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ικανότητές τους σε μια εποχή που η Δια Βίου Εκπαίδευση έχει ιδιαίτερη αξία.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. 

Πληροφορίες - αιτήσεις: 

Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Νομού Κορινθίας Αννίκα Χατζημιχαήλ, Τηλ. 6980073601. Αποστολή αιτήσεων στο e-mail: sxolesgonewnkorinthias@yahoo.gr. 

Επίσης μπορείτε να απευθύνεστε στο Δημαρχείο Κιάτου, Τμήμα Κοιν. Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, τηλ. 2742360117, υπεύθυνη Γεωργία Γκαβάγια. 

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Σχολές Γονέων Νομού Κορινθίας σας προσκαλούν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator