"Κορινθία 2014" - Μια πανελλήνια έκθεση… στη γειτονιά μου !!!

0


Το "κενοτόμο" περίπτερο του Radio-TV-Ηλέκτρα
το Σαββατοκύριακο που η έκθεση ήταν στο αποκορύφωμά της.
Φέτος η Πανελλήνια Έκθεση "Κορινθία 2014" με πλησίασε γεωγραφικά, σχεδόν γειτνιάσαμε…. 

Προχωρημένο απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκα στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου. 

Ομολογώ ότι - λόγω επαγγέλματος και προσωπικού ενδιαφέροντος- είμαι "εκθεσάκιας".

Κατά καιρούς έχω επισκεφθεί εκθεσιακούς χώρους του εξωτερικού, κυρίως της Γερμανίας, αναζητώντας την καινοτομία στο βιομηχανικό προϊόν, τις κατάλληλες επαφές και συνεργασίες. 

Βέβαια πρόκειται για διεθνείς εκθέσεις, με αντικείμενο συγκεκριμένα προϊόντα, που σου προσφέρουν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και άμεση πρόσβαση στην καινοτομία όχι μόνο του προϊόντος αλλά και της παραγωγής.

Την Κορινθιακή Έκθεση την επισκέπτομαι όλα τα χρόνια, με θετική διάθεση και ενδιαφέρον για ότι έχουν να παρουσιάσουν τα περίπτερά της: προϊόντα - υπηρεσίες - προβολή / ενημέρωση κλπ. και αναμφισβήτητα αποτελεί γεγονός για την περιοχή μας. 

Ας πάμε όμως parakato...

Έκτη χρονιά της διοργάνωσης ο εκθεσιακός χώρος και τόπος αλλάζει… περιορίζεται σε τετραγωνικά και σε εκθέτες. 

Οι επίσημοι χαλαροί εναγκαλισμοί και τα πλατιά χαμόγελα επαναλαμβάνονται όπως είθισται άλλωστε ...τα φλας αστράφτουν και το fb ενημερώνεται για τις λαμπερές παρουσίες, την εμφάνιση της κας Κούκα, τους παραδοσιακούς χορούς, το Ποτάμι... κάπου ανάμεσα στις επιστημονικές προσεγγίσεις της επιχειρηματικότητας, τα σουβλάκια, τα καλαμπόκια... και τα περίπτερα! 

Τι γιορτή !!! Αν είχε και γουρνοπούλα... (σχολιάστηκε και αυτό) ίσως είχε και περισσότερο κόσμο απ΄ αυτόν που ομολογουμένως είχε. 

Όμως πρόκειται για μία Πανελλήνια Έκθεση στην οποία πρωτίστως συμμετέχουν εκθέτες με τα προϊόντα τους οι οποίοι έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν μια αγορά σε βαθιά ύφεση. 

  • Ποιο είναι λοιπόν το αποτύπωμα αυτής της Έκθεσης στην αγορά και σε πραγματικά μεγέθη; 
  • Αυτό το πλήθος των επισκεπτών πως αναλύεται και ερμηνεύεται; 
  • Εν τέλει ποιος είναι ο απολογισμός της Έκθεσης μετά από έξι χρόνια; 

Και δε στέκομαι στην οικονομική συμμετοχή των εκθετών γιατί αυτή πιθανότατα μπορούσε να δικαιολογηθεί μέσα από τα απολογιστικά στοιχεία του κάθε έτους, συγκρινόμενα. 

Όμως αυτά τα στοιχεία που σίγουρα θα υπάρχουν, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πλην αυτών του έτους 2008. 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Έκθεσης μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν. 

Οι πανηγυρικοί εναρκτήριοι λόγοι κάποια στιγμή πρέπει να συνοδευτούν από αναλυτικά απολογιστικά στοιχεία ώστε να ερμηνευθούν και να δοθεί στη δημοσιότητα το πραγματικό αποτύπωμα της Έκθεσης στην τοπική κοινωνία της αγοράς. 

Με τίποτα δεν αμφισβητούμε τις σοβαρές προθέσεις των εκθετών (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), τις αναγνωρίζουμε... όμως αυτή η πολυσυζητημένη "καινοτομία" για να μπορέσει να εκφραστεί ως "συγκριτικό πλεονέκτημα" με θετικό αντίκτυπο στην αγορά χρειάζεται σοβαρή υποστήριξη. 
Έξι χρόνια τώρα αν αυτό έχει συμβεί κάπου θα έχει αποτυπωθεί... γι΄ αυτό το αποτύπωμα λοιπόν μιλάω... τη γιορτή της αγοράς και όχι τη γιορτή της Έκθεσης.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Κορινθία 2014" - Μια πανελλήνια έκθεση… στη γειτονιά μου !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator