Μια σοβαρή ερώτηση για το λιμάνι της Κορίνθου που δεν έχει να κάνει με ...το μαλλί του Παππά !!!

0


Ερώτηση Δημητρόπουλου Κωνσταντίνου στο 3ο Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με ΘΕΜΑ : Ανάπλαση Χώρου Στάθμευσης στο Λιμάνι της Κορίνθου.

Η Ανάπλαση του λιμανιού και η διαμόρφωση του , ξεκίνησε προεκλογικά κι ενώ έχει παρέλθει η θερινή περίοδος και πλησιάζουμε προς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ακόμη δεν έχει παραδοθεί το εν λόγω έργο στην τοπική κοινωνία, στην εμπορική τοπική αγορά , ώστε να απολαύσουν τα οφέλη του. 
Ποτέ δεν υπήρξαμε μηδενιστές και ποτέ δε θα κατακρίνουμε ένα έργο αναγκαίο για την πόλη μας ή μία ανάπλαση που αποδεικνύεται επιβεβλημένη πλέον , εφόσον δεν είχε μεριμνήσει τόσα χρόνια η "Σημερινή Δημοτική Αρχή" να εξασφαλίσει χώρους στάθμευσης σε συνεργασία με την "Κτηματική Υπηρεσία". 
Ένα έργο που θα κριθεί βέβαια στην εύρυθμη λειτουργία του όταν παραδοθεί το κι όταν αποδοθεί στους πολίτες..
Θεωρούμε όμως ότι όλο το παραλιακό μέτωπο στα όρια του Εντός Σχεδίου έχει μετατραπεί σε ένα άχρωμο και γκρίζο parking , χωρίς να έχουν δυνατότητα πρόσβασης οι συνδημότες μας και οι επισκέπτες σε αυτό για περιπατητικό σκοπό και αναψυχή ...!!!
Η Σημερινή Δημοτική Αρχή αντί να αξιοποιήσει διπλά τον "ΞΗΡΙΑ" α) έναν σκεπαστό σύγχρονο , φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης φιλοξενώντας καθημερινώς 400 αυτοκίνητα και β) να μεταφέρει την "ΛΑΪΚΉ ΑΓΟΡΑ" του Σαββάτου επίσης σκεπαστή στο ίδιο σημείο , προτίμησε να δαπανήσει κοντά 400.000€ κατασκευάζοντας πολυτελείς ζαρντινιέρες ... αμφίβολης χρησιμότητας ...!!!

1) Πότε υπολογίζει η Δημοτική Αρχή να παραδώσει το Parking στο Λιμάνι της Πόλης πλησίον του εμπορικού κέντρου της Κορίνθου?
2) Υπάρχει "εγκεκριμένη μελέτη" της εν λόγω ανάπλασης κι αν έχει αδειοδοτηθεί από την Λιμενική Υπηρεσία?3) Έχουν εκπληρωθεί όλες οι δαπάνες που χρειάστηκαν βάση μελέτης (εφόσον υπάρχει βέβαια) κι αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες που βαρύνουν το έργο ?
4) Το έργο είναι συνεχόμενο στην προέκταση του? Κι αν είναι ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΟ ποιος ο μελλοντικός σχεδιασμός της σημερινής δημοτικής αρχής? Κι αν υπάρχουν οικονομικές οφειλές του σημερινού έργου θα ενσωματωθούν σε μελλοντικές παρεμβάσεις?
5) Οι ηλεκτρονικές μπάρες έχουν παραγγελθεί και πότε θα τοποθετηθούν?
6) Πόσα οχήματα έχει προβλεφθεί να φιλοξενήσει ο συγκεκριμένος χώρος?
7) Ποια θα είναι η ετήσια δαπάνη φύλαξης που θα βαρύνει ετησίως τον προυπολογισμό του Δήμου , με την σύμβαση που θα συνάψει ο Δήμος με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης "SECURITY"? Έχει γίνει συσχετισμός παρόμοιων συμβάσεων με άλλους δήμους ως μέτρο σύγκρισης?
8) Θα υπάρχει κόμιστρο για τους πολίτες στην είσοδο του χώρου και ποιο το ύψος αυτού ? Θα είναι ολιγόωρο , ολοήμερο... ?

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κορινθίων
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια σοβαρή ερώτηση για το λιμάνι της Κορίνθου που δεν έχει να κάνει με ...το μαλλί του Παππά !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator