Συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για κοινή δράση κατά των τζιχαντιστών

0


Διπλωματικές πηγές που παρακολούθησαν τη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, στο Παρίσι, διέρρευσαν ότι υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ που είναι ιδανική. Σύμφωνα με δημοσιεύματα Al Manar /Al Hadethnews, η πλευρά Ουάσιγκτον πρόκειται να χτυπήσει ISIS και Αλ Νούσρα στο Ιράκ, μέσω των αμερικανικών βάσεων στη Σαουδική Αραβία και Κατάρ ενώ η Μόσχα θα αναλάβει τις αντίστοιχες επιθέσεις στη Συρία από τις βάσεις της στην Ταρτούς αλλά κυρίως διότι τα δικά της αεροσκάφη θα μπορούν να πετάξουν με ασφάλεια στο συριακό εναέριο χώρο.

Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να γίνει καθ’ολοκληρία αποδεκτή εκτός από τη Συρία και από το Ιράν το οποίο λόγω της σιιτικής μειονότητας που καρατομείται στο Ιράκ , ενδιαφέρεται για την περιοχή και είναι καχύποπτο ως προς μια ανεξέλεγκτη στρατιωτική δράση των Αμερικανών.
Ο νέος Πρωθυπουργός του Ιράκ σχολίασε αρνητικά το γεγονός της μη πρόσκλησης του Ιράν στη διάσκεψη.

Ο Λαβρόφ υπήρξε κατηγορηματικός:
Οι αρχηγοί του “Ισλαικού Κράτους” δεν θα πρέπει να θρέφουν καμία αυταπάτη ότι θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν δικό τους κράτος.
Η αντίθεσή μας στην τρομοκρατία δεν πρέπει να θυσιαστεί για τις επιδιώξεις ανατροπής του καθεστώτους στη μια ή στην άλλη χώρα.
Αναφερόμενος ο Λαβρόφ με κομψό τρόπο στον ένοχο ρόλο της οικοδεσπότριας χώρας ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, συνέχισε:
Αυτό ήταν η περίπτωση της Λιβύης όταν κάποιες χώρες εθελοτυφλούσαν στην άνοδο των εξτρεμιστών κατά την προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Καντάφι. Τους έδιναν όπλα και τους υποστήριζαν με κάθε μέσο. Είδαμε τις συνέποιες αυτής της πολιτικής και στη Λιβύη και στο Μαλί.
Στη συνέχεια άσκησε κριτική για την απουσία της Συρίας και του Ιράν από τη διεθνή διάσκεψη καθώς όπως είπε πρόκειται για τους “φυσικούς συμμάχους” στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα και η Γαλλία συζητούσε το ενδεχόμενο πρόσκλησης στις δυο χώρες, αλλά οι ΗΠΑ ήταν αντίθετες. Επίσης ο Λαβρόφ αντιτάθηκε στις πεφρασμένες διαθέσεις των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν εντός συριακού εδάφους, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της και μη ζητώντας καμιά άδεια, έστω και τυπική καθώς η Συρία έχει δηλώσει έτοιμη για κάθε συνεργασία.

Πηγή DimpeNews
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 19, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας για κοινή δράση κατά των τζιχαντιστών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator