ΤΕΛΟΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ - Από τα ΚΕΠ όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο - Δείτε ποιες υπηρεσίες μπορείτε να πραγματοποιείτε άμεσα

0


Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο των ΚΕΠ στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

Νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν εκατομμύρια πολίτες, θα μπορούν να παρέχουν σε ένα μήνα όλα τα ΚΕΠ της χώρας.

Στα μέσα Οκτωβρίου, θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.
Επίσης, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική.
Οσο για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως θα εξυπηρετούντο σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που στεγάζεται στην 79η ΔΕΘ, επισκέφθηκαν προχθές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στο περίπτερο της ΔΕΘ παρουσιάζονται στο κοινό τα “ΚΕΠ του μέλλοντος”, ενώ – όπως έκανε γνωστό - τους τελευταίους πέντε μήνες εκδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online, με μια απλή διασύνδεση βάσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.
Αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, τα χαρακτήρισε καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. “Είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην πρώτη γραμμή της μείωσης της γραφειοκρατίας.», δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι εκτός από την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη λειτουργία των ΚΕΠ γίνεται και εξοικονόμηση σε ενοίκια και τόνισε ότι “στόχος είναι να έχουμε ένα ΚΕΠ σε κάθε δημοτική κοινότητα και να είναι γεωγραφικά κατανεμημένα, ώστε αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να είναι κοντά σε ένα ΚΕΠ”.


Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 08, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΕΛΟΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ - Από τα ΚΕΠ όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο - Δείτε ποιες υπηρεσίες μπορείτε να πραγματοποιείτε άμεσα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator