Ο Γιώργος Δέδες έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει η παράταξη στους θεσμούς της Περιφέρειας

0


Πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με την νέα του σύνθεση, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, με θέματα την εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Γιώργος Δέδες ως επικεφαλής της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας», στη σύντομη τοποθέτησή του, έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει η παράταξη στους θεσμούς της Περιφέρειας.

«Η μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” στην Πελοπόννησο παραμένει ανολοκλήρωτη. Το κεντρικό κράτος προσπαθεί να αφαιμάξει τον νεοσύστατο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, από πόρους και αρμοδιότητες, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζονται σημαντικές θεσμικές αδυναμίες στα όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο ρόλος μας είναι συγκεκριμένος και καθορίζεται από τους νόμους που περιγράφουν το ρόλο της αντιπολίτευσης στα θεσμικά όργανα και την δυναμική εντολή που μας έδωσε ο λαός της Πελοποννήσου στις πρόσφατες εκλογές.

Κριτική, Έλεγχος και Εποπτεία της Περιφερειακής Αρχής είναι το προκαθορισμένο για την αντιπολίτευση πλαίσιο λειτουργίας. Σε αυτά προσθέτουμε και την στάση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. Θεωρούμε ότι η εποχή για μάχες χαρακωμάτων και κινήσεις εντυπωσιασμού παρήλθε ανεπιστρεπτί. Εμείς θα περάσουμε στη μάχη των υπεύθυνων θέσεων, απόψεων και προτάσεων για το μεγάλο ζητούμενο της σημερινής επώδυνης συγκυρίας, που είναι η Περιφερειακή Ανάπτυξη με Διαφάνεια και Τοπική Δημοκρατία, προς όφελος των πολιτών».

Στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου από την «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» προτάθηκε και εξελέγη η κα. Μαριλένα Σούκουλη στη θέση της γραμματέως και για την Οικονομική Επιτροπή, εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Αλευράς και αναπληρωματικό μέλος ο κ. Ανδρέας Πουλάς.

Ύστερα από την εκλογή της ως γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η κα. Μ. Σούκουλη δήλωσε: 

«Ευχαριστώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που αποδέχτηκαν την πρόταση της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας και τις παρατάξεις τις μειοψηφίας που συνέδραμαν για την ανάληψη των καθηκόντων της γραμματέως του ΠΕ.ΣΥ. Μια θέση εργασίας κ προσφοράς. Ο σταθερός μας σκοπός είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμικού οργάνου, ώστε να είμαστε όλοι αποτελεσματικότεροι στην επίλυση των προβλημάτων του κάθε πολίτη. Διαφάνεια, δημοκρατικότητα και συνεργασία ήταν στο κέντρο των προεκλογικών δεσμεύσεων και με βάση αυτές τις αρχές θα πορευτούμε κ τώρα. Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κορινθίας μας για την τιμή και την διαρκή πίστη στο κοινό μας όραμα για την Κορινθία της προόδου, στην πράξη, όχι στα λόγια».
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 10, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Γιώργος Δέδες έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει η παράταξη στους θεσμούς της Περιφέρειας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator