Σγουρός στη Δούρου: "Να προσλάβει η Περιφέρεια Αττικής τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών"

0


Μπλόκο από τη Δούρου στην αξιολόγηση στους ΟΤΑ

«Αντάρτικο» στην αξιολόγηση και στον επανέλεγχο των συμβάσεων ξεκινά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά τη χθεσινή πρότασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο να υπάρξει «μπλόκο» και στις δύο διαδικασίες.

Μάλιστα η Ρένα Δούρου έδωσε το «εντέλλεσθε» ζητώντας από τις υπηρεσίες της περιφέρειας να μην αποστείλουν κανένα σχετικό στοιχείο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης και που συμβάλλει όπως είπε «σε ένα σύστημα επιζήμιο για το Δημόσιο».

Την άρνησή της εξέφρασε όσον αφορά και τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για επαναπροσδιορισμό κριτηρίων που οδηγούν στην ακύρωση του ΠΔ Παυλόπουλου και ουσιαστικά γεμίζουν τη δεξαμενή των απολύσεων.Την ίδια ώρα πάντως επιχείρησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις περί προστασίας επιόρκων, επιμένοντας σε ότι δεν θα παράσχει κάλυψη σε κατόχους πλαστών πτυχίων και διευκρινίζοντας πως τη διαδικασία ενεργούν τα όργανα της περιφέρειας.

«Η περιφέρεια δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα αξιολόγησης επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου», είπε η κ. Δούρου, συμπληρώνοντας πως «η δήθεν αξιολόγηση στην ουσία είναι άρνηση αξιολόγησης».

Χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη» την ποσόστωση του 15%, είπε πως το συγκεκριμένο νομοθέτημα στην ουσία στρέφεται κατά ηρωικών εργαζομένων, όπως οι καθαρίστριες.

Διαχωρίζοντας την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δήλωσή της με την οποία να ζητεί την κάλυψή τους. Επίσης σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή και οι έλεγχοι των Διευθύνσεων της περιφέρειας θα ενταθούν. «Εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της περιφερειάρχου, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι «αφού η κυρία Δούρου ισχυρίζεται ότι θα μας ταράξει στη νομιμότητα, ας ξεκινήσει από την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων και δικαστικών αποφάσεων».

Το «γάντι» σήκωσε και η πλευρά της περιφερειάρχου Αττικής, απαντώντας ότι «εμείς τηρούμε τη νομιμότητα υλοποιώντας αποφάσεις ανώτατων ελεγκτικών οργάνων». Επίσης άφηναν σαφείς αιχμές ότι η κυβέρνηση έρχεται σε σύγκρουση με κορυφαίο στελέχός της, τον Π. Παυλόπουλο, ενώ παρέπεμπαν στις δηλώσεις της Ρ. Δούρου κατά τη δευτερολογία της στο Περιφερειακό: «Εσείς είστε παράνομοι και το πιο νόμιμο που έχω κάνει στα 40 μου χρόνια είναι να δώσω εντολή για να μη γίνει αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής».

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Σγουρός συντάχθηκε με την κ. Δούρου στο θέμα του ελέγχου των πιστοποιητικών για ενδεχόμενη πλαστότητα και διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος και η παράταξή του στηρίζουν «κάθε προσπάθεια για διαφάνεια που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». Επανέλαβε την αντίθεσή του στην αξιολόγηση και υπενθύμισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί θητείας του ως περιφερειάρχη σύμφωνα με την οποία υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εφαρμογής της αξιολόγησης μέχρι την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου.

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγόρησε τη Ρένα Δούρου για μεταφορά της πολιτικής ατζέντας του κομματικού της χώρου στην περιφέρεια. «Είναι ευκαιρία με την αξιολόγηση να ξεχωρίσει η ήρα των λαμόγιων από το στάρι των αποδοτικών δημοσίων υπαλλήλων», είπε ο κ. Κουμουτσάκος για να προσθέσει: «Τι ζητάτε; Κατ' επιλογήν εφαρμογή του νόμου; Τι είναι η περιφέρεια; Μέρος της πολιτείας ή αυτονομημένη διοίκηση; Θέλετε τον σεβασμό του κράτους δικαίου ή αμφισβητείτε το κράτος δικαίου και θέλετε την κατάλυσή του;».

Η ακτινογραφία της ψηφοφορίας

Με ευρεία πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου και μάλιστα με τις ψήφους των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή πέρασε η πρόταση της Ρένας Δούρου να μη συμμετάσχει η Περιφέρεια Αττικής στην αξιολόγηση και στον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Από την ψηφοφορία απείχαν ο Γ. Κουμουτσάκος, ο Θ. Τζήμερος και ο Π. Μαντούβαλος, ενώ εν μέρει συντάχθηκε ο Γ. Σγουρός, ζητώντας να επικαιροποιήσουν παλαιότερη πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου, δηλαδή να μην αποσταλούν στοιχεία πριν από την απόφαση του ΣτΕ.

«Να προσληφθούν οι καθαρίστριες»

Να προσλάβει η Περιφέρεια Αττικής τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πρότεινε ο Γ. Σγουρός στη Ρένα Δούρου, η οποία νωρίτερα στην τοποθέτησή της τις είχε χαρακτηρίσει «ηρωικές».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής προέτρεψε τη νέα περιφερειακή αρχή να καταθέσει πρόταση πρόσληψης, αξιοποιώντας το διαθέσιμο αποθεματικό που «κληρονόμησε» και «να λυθεί διά παντός το πρόβλημα με την καθαριότητα στην Περιφέρεια Αττικής».

«Σαν σε συνέλευση Ροβεσπιέρου»

Θέμα ανυπακοής στον νόμο έθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος στη Ρένα Δούρου, εκφράζοντας το ερώτημα: «Θα εφαρμόσετε ή όχι τον νόμο; Θα λειτουργήσετε ως περιφερειάρχης ή ως αρχηγός ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Εχω την εντύπωση ότι είμαι σε συνέλευση Ροβεσπιέρου μερικές φορές».

Νωρίτερα ο Γ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στη συστράτευση της περιφερειάρχου με τους 19 δημάρχους της χώρας που τίθενται κατά της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων είχε πει: «Ηγείστε της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας ή είστε αρχηγός ατάκτων;».

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σγουρός στη Δούρου: "Να προσλάβει η Περιφέρεια Αττικής τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator