Παιδιά-στρατιώτες σκορπίζουν το θάνατο

0


Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης

Στη διάρκεια του εξάμηνου πολέμου στα βόρεια της χώρας σκοτώθηκαν 187 παιδιά-στρατιώτες, καταγγέλλει τοπική μη κυβερνητική οργάνωση. 

Οι μάχες μεταξύ του στρατού της Υεμένης και των σιιτών ανταρτών στο βόρειο τμήμα της χώρας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 187 παιδάκια, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα και στην οποία κατηγορούνται οι αντάρτες, αλλά και μια φιλοκυβερνητική ομάδα πολιτοφυλάκω,ν ότι έχουν στρατολογήσει εκατοντάδες παιδιά-στρατιώτες.

Συνολικά το 71% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα, αναφέρει η έκθεση της οργάνωσης SEYAJ για την προστασία των παιδιών σε άμεση συνεργασία με την UNICEF. Τα υπόλοιπα παιδιά χάθηκαν από έλλειψη τροφής και φαρμάκων.

Δέκα ημέρες μετά την εφαρμογή της παύσης πυρός στο βόρειο τμήμα της Υεμένης, αγνοείται ακόμη ο ακριβής αριθμός των νεκρών της εξάμηνης μάχης του στρατού κατά των σιιτών ανταρτών.

Η οργάνωση αναφέρει ότι η έκθεση βασίστηκε σε έρευνα που έγινε σε 73.926 παιδάκια στις επαρχίες Σααντά και Αμιράν, όπου η συμφωνία κατάπαυση του πυρός ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι ερευνητές κατέγραψαν 402 παιδιά-στρατιώτες στις γραμμές των ανταρτών και 282 στον λαϊκό στρατό, μια φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή που δρα στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες το 50% των μαχητών στις γραμμές των ανταρτών και των πολιτοφυλάκων είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, όπως αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Σαναά.
Δημοσίευση: Αυγούστου 12, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παιδιά-στρατιώτες σκορπίζουν το θάνατο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator