Μισόλογα Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Κέντρο Νέων Κορίνθου - ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ !!!

0


Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προσπάθεια κλεισίματος του Κέντρου Νέων Κορινθίας:

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου και εντελώς ξαφνικά η Αντιπεριφέρεια Κορινθίας προσπαθεί να βάλει λουκέτο στο Κέντρο Νέων Κορινθίας(ΚΝΚ) με δικαιολογία την ανάγκη καταμέτρησης των υλικών του από ορκωτούς λογιστές. Παράλληλα μεταφέρει εκεί ότι είχε αποθηκευμένο στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο το οποίο επίσης έχει κλείσει. Στον χώρο του ΚΝΚ εδώ και δύο χρόνια δραστηριοποιούνται εθελοντικά τουλάχιστον 8 ομάδες ή συλλογικότητες της περιοχής με δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, φυλάσσοντας και συντηρώντας τον χώρο παράλληλα με τις δράσεις τους.

Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων πολιτών για την Ανατροπή στον Δήμο Κορινθίων συμπαραστέκεται και διεκδικεί, μαζί με τις ομάδες και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό, το δικαίωμα του πολίτη στον Δημόσιο χώρο, την διάθεση όλων των χώρων αυτών για κοινωνικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς στους ανθρώπους που τα έχουν πληρώσει με την φορολογία τους και τις εισφορές τους, και όχι στον μαρασμό τους ή του ξεπούλημα τους με πρόφαση την οικονομική κρίση.

Καλούμε τον Δήμο Κορινθίων και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση για το Κέντρο Νέων Κορινθίας, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί από την Περιφέρεια για τον χώρο αυτό, να διατηρήσει τον χαρακτήρα του και να διαθέσει σε αντίστοιχους σκοπούς δικά του ακίνητα αλλά κυρίως τα ακίνητα που έχει παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση όπως το Πεδίο βολής ή την παλιά ΔΟΥ και την παραλία στο Κοκόσι για τα οποία υπάρχουν και έτοιμες προτάσεις αξιοποίησης.

Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, από τα δύο διαμερίσματα που είχε διαθέσει στο ΚΝΚ (όταν υπήρχε το νομικό πρόσωπο), πώς έχει αξιοποιήσει το ένα από τα δύο ακίνητα (Γωνία Πυλαρινού και Στεφάνου) εφόσον στο άλλο, προεκλογικά, έγινε το Υπνωτήριο για την στέγαση των αστέγων της πόλης.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών πιστεύει πως οι Δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας και είναι καθήκον μας να τους αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολλών και όχι προς τον πλουτισμό ή την ανάδειξη των λίγων. Είναι δικαίωμά μας να τους εκμεταλλευόμαστε και υποχρέωση των αρχών να τους διαθέτουν προς κοινό όφελος.
Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μισόλογα Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Κέντρο Νέων Κορίνθου - ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator