Σφαγή σε εξέλιξη στη Γάζα. Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά. Ξεκίνησε χερσαία εισβολή

0


Συγκλονιστικές είναι οι ανταποκρίσεις από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο στρατός του Ισραήλ έχει περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο. Εντολή για χερσαία επέμβαση (pics)

Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, πεζικό, είναι έτοιμοι να εισβάλλουν σε συγκεκριμένα κομμάτια στη Γάζα. Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο έχει περικυκλωθεί από τανκς, σύμφωνα με τους γιατρούς. 

Στις 22.45 ακριβώς (τοπική ώρα) το IDF, δηλαδή οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας, εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ξεκίνησε η επιχείρηση στην λωρίδα της Γάζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε δώσει εντολή για χερσαία επέμβαση.

Είναι η πρώτη φορά χερσαίας εισβολής από το 2009 με την υποστήριξη ναυτικού, μηχανικού, πυροβολικού αλλά και αεροπορίας.

Δέκα είναι συνολικά οι νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά. Νωρίτερα είχαν δολοφονηθεί σε ισραηλινή επιδρομή στο κέντρο της πόλης τρία παιδιά. Η επιδρομή έγινε λίγο μετά τη λήξη της ολιγόωρης εκεχειρίας και ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

"Τουλάχιστον τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό πλήγμα στη συνοικία Σάμπρα, στο κέντρο της πόλης της Γάζας" δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Παλαιστινίων.

Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως ο Τζιχάντ και Ουάσιμ Σεχέιμπαρ, αδέλφια ηλικίας οκτώ και επτά ετών και ο Φούλα Σεχέιμπαρ, ξάδελφος τους 10 ετών.

Η πεντάωρης διάρκειας ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός έληξε στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ακριβώς το λεπτό της λήξης ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες καθώς έπεφτε η πρώτη ρουκέτα στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ για να ακολουθήσει μπαράζ ρουκετών.

Οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει συμφωνηθεί μόνιμη κατάπαυση πυρός που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή διαψεύστηκαν τόσο από το Ισραήλ, όσο και από τους Παλαιστίνιους.

Εν τω μεταξύ δόθηκε μισή ώρα διορία σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ να εγκαταλείψουν ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει.
Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σφαγή σε εξέλιξη στη Γάζα. Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά. Ξεκίνησε χερσαία εισβολή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator