Η ανακύκλωση το 2014 - Η κατάσταση τα προβλήματα οι προτάσεις οι λύσεις

0


Πολύ σημαντικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 στο Ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα, που διοργάνωσε το περιοδικό ECOTEC.

Με ικανοποίηση για τα θέματα που συζητήθηκαν αλλά και με μεγάλη απογοήτευση, γιατί από την Πελοπόννησο, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαφωτίου, δεν παρευρέθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος των Δήμων, των συλλογικών φορέων, των οικολογικών οργανώσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά ούτε και των επιχειρήσεων, με εξαίρεση τη συμμετοχή του Δημήτρη Ραψωματιώτη, επιχειρηματία στο χώρο της ανακύκλωσης και γενικά της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. 

Τονίστηκε η ανάγκη για ανάπτυξη στο μεγαλύτερο βαθμό της ανακύκλωσης, όχι μόνο των συσκευασιών που θα πρέπει να αναπτυχθούν σε όλα τα σημεία των Δήμων, με στόχο την 100% κάλυψη του πληθυσμού, αλλά και όλων των συστημάτων ανακύκλωσης που λειτουργούν στην χώρα μας, όπως Ηλεκτρικών – Ηλεκτρονικών, ελαστικών, αυτοκινήτων τέλους κύκλου ζωής, συσσωρευτών, ελαίων, μπαταριών, καθώς επίσης, των υλικών που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σε συλλογικά συστήματα, όπως, μπάζα, τηγανέλαια, ρούχα, ογκώδη - κλαδέματα κ.λ.π.

Ο κος Ραψωματιώτης δήλωσε ότι για τη γρήγορη και άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή όλων των παραπάνω, θα πρέπει να αδειοδοτηθούν, σε κάθε Δήμο αρχικά και σε κάθε Δημοτική Ενότητα στη συνέχεια, «Οικολογικά Πράσινα Σημεία» όπου ο Δήμος σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και οργανώσεις πολιτών που θα τα διαχειριστούν, θα δώσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της νομοθεσίας, τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις με το λιγότερο δυνατό οικονομικό κόστος και θα μετατρέψει το μέχρι τώρα πρόβλημα σε μια ευκαιρία για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

Δημοσίευση: Ιουλίου 24, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ανακύκλωση το 2014 - Η κατάσταση τα προβλήματα οι προτάσεις οι λύσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator