Σπύρος Κουρούμαλης: «Και κερ….δες και δαρμένοι κ. Γρηγόρη Δημόπουλε;»

0


Αν αυτοί που έδωσαν ένα τίμιο αγώνα σε τέτοιες συνθήκες πόλωσης, εκβιασμών αλλά και διχόνοιας ,με συνέπεια να μη φέρουν και το καλύτερο αποτέλεσμα κατηγορούνται ότι «διαθέτουν απύθμενο πολιτικό θράσος», όπως λες στο από 22/05/2014 δημοσίευμα σου, τότε πως πρέπει να χαρακτηριστούν οι πρωτεργάτες της διχόνοιας , όταν έρχονται εκ των υστέρων να κατηγορήσουν τους πρώτους και από πάνω. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα- πρώτα από καιρό ήθελα να σου απαντήσω στις επανειλημμένες προκλήσεις σου, αλλά λόγω των εκλογών δεν μου περίσσευε χρόνος. Γιατί όπως το έχουμε κουβεντιάσει κιόλας, εγώ ασχολούμαι με τα κοινά ,παράλληλα με τη δουλειά μου, για το γενικότερο συμφέρον στο οποίο εντάσσεται και το δικό μου βέβαια . Ενώ εσύ όπως μου έχεις πει, ζεις από τις διαφημίσεις που ανεβάζεις στο blog σου που σημαίνει ότι αυτό που σε ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι, να ασχολείσαι με τα κοινά και να δημιουργείς θέματα τα οποία θα παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κίνηση το blog σου. Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που φέρθηκες με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο στο Βαγγέλη το Χουσελά κατά τη διάρκεια τη ανάδειξης του υποψήφιου δήμαρχου για τη παράταξη. Είναι γνωστή η κόντρα σου με το μεγαλύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ως «επιτελής» και συ όπως γράφεις στο άρθρο σου ,με τα συνεχόμενα απαράδεκτα άρθρα σου και με τις συκοφαντίες που διέδιδες ,όσο ήσουν «κλειδοκράτορας» και συ αυτής της παράταξης, ήσουν από τους βασικότερους συντελεστές της φαγωμάρας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Άσχετα αν κάποιοι το κατάλαβαν λίγο αργά. 

Μη χρησιμοποιείς λοιπόν αυτό το ιδεολογικοπολιτικό στυλάκι για φερετζέ σε μάθαμε πολύ καλά γιατί όπως γράφεις στο προηγούμενο άρθρο σου «κλειστή κοινωνία είμαστε και γνωριζόμαστε μεταξύ μας» 

Τώρα όσο αφορά τα ερωτήματα που μου έθεσες από το προηγούμενο δημοσίευμα σου, δηλαδή τι σχεδίαζα με την ΚΟΙΝΣΕΠ ¨Λογής Καλούδια¨ και τη σχέση μεταξύ του καταναλωτικού κινήματος και της κινηματικής προσπάθειας ¨ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ¨ σε συνδυασμό με την εκδήλωση με τον πρόεδρο του¨ ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ¨ κ Τσέκερη της 7ης Ιουνίου 2013 όπως και της παρόμοιας εκδήλωσης ¨Χρωστάς¨ της 15ης Φεβρουαρίου 2014 με το κ Ι. Σακκά και τη κ Μ. Λιακοπούλου και δεν κατάφερα νωρίτερα να απαντήσω έχω να σου πω τα εξής: 

Πρώτα –πρώτα ΜΚΟ ή ΑΜΚΕ για να καταλαβαίνουν και αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί , είναι ευέλικτα νομικά σχήματα που μπορούν να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες για τις οποίες μπορούν να χρηματο- δοτηθούν ,για τα έξοδά τους , χωρίς δηλ. να εμφανίζουν κέρδη στη διαχείρισή τους. Είναι γνωστό ότι κάποιες ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκαν με αρκετά εκατομμύρια για τα οποία τώρα ασχολούνται οι διάφοροι εισαγγελείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκαν με μεγάλα ποσά και όσοι ασχολούνται με αυτές είναι λαμόγια. Αν ήταν έτσι θα λέγαμε και ότι όλοι οι δημοσιογράφοι – bloggers είναι εκβιαστές και τα παίρνουν. Έτσι δεν είναι κ Γρηγόρη; 

ΚΟΙΝΣΕΠ ονομάζεται μια μορφή συνεταιρισμού κάποιων ανθρώπων που τους δίνονται κάποιες διευκολύνσεις π.χ. απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών όταν δεν υπάρχει εργασία , χωρίς ιδιαίτερη γραφειοκρατία να παράξουν κάποιο προϊόν και να το πουλήσουν. Ειδικά στους ανέργους δίνονται παραπάνω πλεονεκτήματα. Φυσικά δεν είναι η λύση του προβλήματος .Σίγουρα χρησιμοποιείται ως ασφαλιστική βαλβίδα του συστήματος . Να μη τη χρησιμοποιήσουνε όμως και κάποιοι άνεργοι που βρίσκουν το κουράγιο να το παλέψουν; Βλέπεις δεν μπορούν να γίνουν όλοι δημοσιογράφοι –bloggers .
Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε και κάποιοι από τη ¨πλατεία¨ και πάντα με ανοιχτές διαδικασίες φτιάξαμε μια ΑΜΚΕ και τη ΚΟΙΝΣΕΠ ¨Λογής Καλούδια ¨ την οποία πολλάκις αναφέρεις στα άρθρα σου για πάσα νόσο και πάσα μαλακία . Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε και πολλά κύρια λόγω έλλειψης αρχικού κεφαλαίου για το ξεκίνημα. Η ΑΜΚΕ έκλεισε γιατί χρεώθηκε και το χαράτσι του κ Στουρνάρα, στη δε ΚΟΙΝΣΕΠ έγινε αντικατάσταση μελών πάλι από ανέργους μήπως και καταφέρουν κάτι. 

Όσον αφορά για την εκδήλωση με το κ Τσέκερη όντως δεν πήγε πολύ καλά . Το ποιος τον πρότεινε και έκανε τις επαφές ,σίγουρα χωρίς να φταίει και αυτός , είναι πολύ εύκολο να το μάθεις από το άμεσο περιβάλλον σου το τελευταίο καιρό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αποποιούμαι το όποιο ποσοστό συλλογικής ευθύνης μου αναλογεί. 

Δεν θα έλεγα το ίδιο για τη εκδήλωση του κ Σακκά και κ Λιακοπούλου στις 15 Φεβρουαρίου 2014 , της οποίας είχα τη κύρια ευθύνη και η οποία πήγε αρκετά καλά. Θα ήθελα σχετικά να σου θυμίσω τη παροιμία που λέει «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί». Και εξηγούμαι για να τελειώνουμε. 

Μήπως ξέρεις σαν καλός δημοσιογράφος- blogger για κάποιο τηλέφωνο που έγινε τη επομένη της προαναφερόμενης εκδήλωσης 16/2/14 ημέρα Κυριακή για να κλειστεί κάποιο ραντεβού για την επομένη 17/2/14 με θέμα μια φάμπρικα που ήθελαν να στήσουν εις βάρος των δανειοληπτών της περιοχής μας; 

Αυτά είχα να σου πω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ πάλι μαζί σου. Όσο για το ερώτημα που έθεσα στο πρόλογο της απάντησης πιστεύω οι αναγνώστες μπορούν ύστερα από αυτά να δώσουν την απάντησή τους. 

ΚΙΑΤΟ 6/6/2014

ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Δημοσίευση: Ιουνίου 07, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σπύρος Κουρούμαλης: «Και κερ….δες και δαρμένοι κ. Γρηγόρη Δημόπουλε;»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator