Οταν ο Προβόπουλος έφερνε δισ. ευρώ με αεροπλάνα - Ολο το θρίλερ και τα ποσά

0


Οι δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν με τις καταθέσεις περιγράφονται στο βιβλίο «Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης –Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013». Στο περιεχόμενο του βιβλίου υπάρχει το χρονοδιάγραμμα των πτήσεων που έκαναν τα στρατιωτικά αεροπλάνα C-130 φορτωμένα από παλέτες με 50ευρα και 100ευρα προκειμένου να εφοδιάσουν τα ΑΤΜ. Ηταν οι αγωνιώδες προσπάθειες για τη διάσωση της οικονομίας.

Τα δρομολόγια των φορτηγών γεμάτα από παλέτες με 50ευρα και 100ευρα

Οι επιχειρήσεις ενίσχυσης των ΑΤΜ ήταν επιβεβλημένες, αφού η προοπτική ακόμα και ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης να ξεμείνει από χρήματα θα σκορπούσε των πανικό. Στις 14-15 Ιουνίου 2012, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές πραγματοποιήθηκε μία ακόμα επιχείρηση με 76 και 71 φορτηγά αντιστοίχως να φεύγουν κάτω από άκρα μυστικότητα γεμάτα μετρητά από το Νομισματοκοπείο με προορισμό της τράπεζες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες από το Νομισματοκοπείο θα έφευγαν μόλις 20 φορτηγά. Ωστόσο η κατάσταση με τις αναλήψεις είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο αφού στις 15 Ιουνίου, την τελευταία εργάσιμη πριν από τις εκλογές, είχαν κάνει φτερά από τις τράπεζες 3,5 δισ. ευρώ.

Οι πτήσεις σωτηρίας των C-130 από το εξωτερικό

Ο αγώνας δρόμου για να μην στεγνώσουν οι τράπεζες από μετρητά ξεκίνησε των Ιούνιο του 2010 οπότε και με άκρα μυστικότητα παλέτες με 50ευρα και 100ευρα έφταναν στην Ελλάδα με στρατιωτικά αεροπλάνα C-130. Συγκεκριμένα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν τρεις φορές αεροπλάνα φορτωμένα με χαρτονομίσματα.

Οι πτήσεις με τα δισεκατομμύρια που έκαναν τα C-130
15 εκατ. χαρτονομίσματα των 100€ ήρθαν στις 10/6/2010 από την Ιταλία. Συνολική αξία 1,5 δισ ευρώ
38,4 εκατ. χαρτονομίσματα των 50€ ήρθαν στις 16/6/2011 από την Αυστρία. Συνολικής αξίας 1,92 δισ. ευρώ
36,8 εκατ. Χαρτονομίσματα των 50€ ήρθαν στις 24/11/2011 από την Αυστρία. Συνολικής αξίας 1,84 δισ.

Συνολικά έφτασαν στις Ελλάδα με τα c-130 5,26 δισ. ευρώ

Οι σκέψεις για το όριο των αναλήψεων

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 στην ΤτΕ γινόταν σύσκεψη με αντικείμενο να μην ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα. Τα κρίσιμα ερωτήματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν:
Που θα μπει το όριο των αναλήψεων; Εκατό ευρώ την εβδομάδα, εκατόν πενήντα;
Τι θα γίνει με τους τουρίστες, θα μπορούν να σηκώνουν λεφτά;
Πόσες ημέρες θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες;
Ποια ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά;
Θα υπάρχει φρουρά; θα ενημερωθεί το Δημόσιας Τάξης;

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Προβόπουλος έλεγε πως τόσα χρόνια αφήναμε τους εύπορους να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό χωρίς κανέναν έλεγχο και τώρα θα πούμε σε αυτούς που άφησαν τις οικονομίες μιας ζωής στην Ελλάδα ότι δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 150 ευρώ την εβδομάδα;

Σε μία τέτοια περίπτωση ούτε οι ενέσεις ρευστότητας με τα C-130 δεν θα έλυναν το πρόβλημα αφού η Ελλάδα ήταν μία πιθανή Αργεντινή.

iefimerida
Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οταν ο Προβόπουλος έφερνε δισ. ευρώ με αεροπλάνα - Ολο το θρίλερ και τα ποσά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator