Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση όμως…

0


Μας δάνειζαν, μας δάνειζαν και τώρα σε καιρό κρίσης τα θέλουν όλα πίσω. Η Ελλάδα χωρίς τοκοχρεολύσια παράγει εύκολα πρωτογενή πλεονάσματα. Άρα η μοναδική λύση είναι διαγραφή τμήματος χρέους, επιμήκυνση του υπόλοιπου, επιστροφή στη δραχμούλα και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Όσα ψέματα και αν μας λένε αυτοί που μας οδήγησαν στην κατάσταση που σήμερα ζούμε και στα χειρότερα, που αύριο έρχονται, θα πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε πως η αναδιάρθρωση χρέους-ελεγχόμενη πτώχευση υφίσταται εδώ και δέκα (10) μήνες τώρα, σε λίγο μπαίνουμε σε άλλα σενάρια....

«Αφήνοντας τους φορολογούμενους να επωμιστούν το βάρος όλο μόνοι τους, ίσως πυροδοτήσει μια επικίνδυνη κοινωνική ωρολογιακή βόμβα», σχολιάζει ο Γερμανός υπουργός και ανοίγει ένα θέμα τεράστιων ευθυνών των πολιτικών ηγεσιών σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Ένα θέμα που θα πρέπει να γνωστοποιηθεί, επειδή ουσιαστικά αφορά στην ύπαρξη μίας λύσης, ουσιαστικής, που θα βγάλει έξω από το «τρελοκομείο» τόσο την Ελλάδα όσο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπες με το χάος (αλλά το παράδειγμα της Ελλάδας δρα καταλυτικά στις ηγεσίες τους που προσπαθούν να βρούνε λύσεις εκτός ΔΝΤ).

Δημοσίευση: Ιουνίου 17, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση όμως…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator