Μαριλένα Σούκουλη: «Μια διαφορετική Ματιά» (video)

0

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - Πράξη ανάπτυξης"

Όταν πριν από κάποια χρόνια με ρώτησαν κάποιοι φίλοι, τι θέλει μια γυναίκα στο χώρο της ενεργής συμμετοχής στα κοινά θυμάμαι ότι είχα την αίσθηση ότι κάποιοι θεωρούσαν ως φυσικό τους χώρο το πεδίο λήψης αποφάσεων για εμάς χωρίς εμάς. Μερικά χρόνια αργότερα μπορώ πλέον να σας διαβεβαιώσω ότι η γυναικεία ματιά χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερη ή χειρότερη σίγουρα είναι διαφορετική.
Αυτό δεν είναι τυχαίο διότι η σύγχρονη κοινωνική ζωή μας καλεί ως γυναίκες, ως μητέρες, ως σύζυγοι αλλά και ως εργαζόμενες να επιτελούμε ρόλους πολύπλοκους και απαιτητικούς πολλές φορές χωρίς καμία αναγνώριση ιδιαίτερα θεσμική. Και όμως είμαστε εκεί, να φέρνουμε ισορροπία στις σχέσεις μας, στα σπίτια μας, στην εργασία μας. Να προσφέρουμε με την δημιουργικότητα μας, μια ματιά καθαρή και ουσιαστική στα ζητήματα που μας απασχολούν. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που ζούμε καλούμαστε να σταθούμε ακόμα πιο σθεναρά δίπλα στους αγαπημένους μας και να κρατήσουμε άθικτη την συνοχή κοινωνικού συνόλου.
Είμαι πεπεισμένη ότι όλα τα παραπάνω, μας κάνουν εξίσου ικανές να συμμετέχουμε ενεργά και στα γεγονότα που αφορούν τις ζωές μας, τις ζωές των συνανθρώπων μας χωρίς να μπαίνουμε στην παγίδα της κυνικότητας και των μικροεγωισμών διότι έχοντας νιώσει την μεγαλύτερη αίσθηση δημιουργίας γνωρίζουμε την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη ως απαράβατη αρχή σε κάθε μορφή δράσης μας. 
Σας καλώ να γίνουμε όλες μαζί οι φορείς της διαφορετικής ματιάς που τόσο έχει ανάγκη ο Τόπος μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με το βλέμμα στραμμένο στην Ελπίδα, για την Κορινθία των Ονείρων μας.

Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαριλένα Σούκουλη: «Μια διαφορετική Ματιά» (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator