Δέδες και Πουλοκέφαλος κατήγγειλλαν τον απίστευτο προεκλογικό εμπαιγμό της Ντία Τζανετέα στην περιοδεία τους στη Λακωνία

0


Στη Λακωνία περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Γιώργος Πουλοκέφαλος, μαζί με περιφερειακούς συμβούλους. Η δυνατη ομάδα της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας στην Λακωνία επισκέφτηκε τον δήμο Μονεμβάσιας: τη Νεάπολη, την Ελαφόνησο και τον πρώην δήμο Βατικων. Εκεί διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την απαξίωση και την εγκατάλειψη, την οποία βιώνει η νοτιοανατολική άκρη της Πελοποννήσου. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Παυλοπέτρι, ένας απο τους αρχαιότερους οικισμούς στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια βυθισμένη πόλη μεταξύ Νεάπολης και Ελαφονήσου, η οποία χάθηκε απο την επιφάνεια της γης όταν καταβυθίστηκε και σκεπάστηκε απο νερά. Σήμερα είναι εξαιρετικά διατηρημένη και προσφέρεται απόλυτα, ως φυσικό δώρο, για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού: «Αυτός θα είναι ο στόχος μας», είπε ο Γιώργος Δέδες. «Έχουμε πει πολλές φορές πως η Πελοπόννησος είναι ιδιαίτερα προικισμένη και με δυνατότητες να αναδειχτεί σε κέντρο ποιοτικού και πολυθεματικού τουρισμού. Εδώ στο Παυλοπέτρι πρέπει να αναδείξουμε αυτό το σημαντικό ιστορικό μνημείο, για το οποίο η απερχόμενη περιφερειακή ηγεσία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Θα είναι, λοιπόν, στην απόλυτη προτεραιότητά μας να το μετατρέψουμε σε καταδυτικό πάρκο, όπου θα είναι δυνατό να προσελκύσουμε φίλους του καταδυτικού τουρισμού απο όλο τον κόσμο...».

Ο Γιώργος Δέδες και ο Γιώργος Πουλοκέφαλος κατήγγειλλαν τον απίστευτο προεκλογικό εμπαιγμό, στον οποίο προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, η οποία την Παρασκευή, μόλις 10 μέρες πριν απο τις εκλογές, ξεκίνησε τις ενέργειες για την κατασκευή του μουσείου της Σπάρτης. Ενέργειες που εξαντλήθηκαν σε συμβολικό επίπεδο, αφού σταμάτησαν μόλις οι εκσκαφείς έκαναν την πρώτη λακούβα στο έδαφος (στην σχετική φωτογραφία), δήθεν για τα θεμέλια. Γίνεται φανερό ότι οι εντεταλμένοι πολιτικοί φορείς του παλαιοκομματικού συστήματος «έπαιξαν τα ρέστα τους» στην προσπάθεια τους να μας δείξουν ότι σε αυτό το τόπο η αβελτηρία πρέπει να επιβραβεύεται. Και το κρίσιμο ερώτημα παραμένει. Αν μέσα σε 3,5 χρόνια κατόρθωσε η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να ξεκινήσει τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο χώρο, τότε πότε επιτέλους θα έχει Μουσείο η πόλη της Σπάρτης; Ας σταματήσουμε να ξεγελάμε τους πολιτες με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ
Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δέδες και Πουλοκέφαλος κατήγγειλλαν τον απίστευτο προεκλογικό εμπαιγμό της Ντία Τζανετέα στην περιοδεία τους στη Λακωνία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator