Οι Ευρωεκλογές…η ευκαιρία μας!

0


Μια ανάσα πριν από τις Ευρωεκλογές, έπειτα από πέντε χρόνια με το ακανθώδες ζήτημα της οικονομικής κρίσης σε όλη την Ευρώπη και την φανερή αδυναμία των σημερινών ηγετών της να σταθούν με συνέπεια και αξιοσύνη στο ύψος των δυσμενών περιστάσεων, η σημασία τους είναι καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι προσδοκίες των σπουδαίων πολιτικών ταγών και δημιουργών της, που ενέπνευσαν το ευρωπαϊκό εγχείρημα, έχοντας την απόλυτη πεποίθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαψεύστηκαν τραγικά. Στην πράξη τα οράματα όλων για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα διέπεται από «κοινοτική αλληλεγγύη» δεν επετεύχθησαν, αφού επικρατεί όσο ποτέ άλλοτε ο «νόμος των ισχυρών» κρατών, έναντι των αδύναμων οικονομικά κρατών. Η Ευρώπη με τα σημερινά δεδομένα, δυστυχώς, δεν φέρνει την ευημερία, που είχε αρχικά ως στόχο, στους λαούς της.

Η δημοσιονομική κρίση ανάδειξε αντί για μια Ευρώπη ενωμένη, μια Ευρώπη «κατακερματισμένη». Αντί να πραγματοποιείται η διαρκώς στενότερη ένωση των λαών, καλλιεργήθηκε έντεχνα από τους ισχυρούς της ευρωπαϊκής πολιτικής «σκακιέρας», η διαίρεση των κρατών-μελών, σε «αθώο» Βορρά και «απατεώνα» Νότο, που πρέπει να τιμωρηθεί. Οι ισχυρές χώρες για να σώσουν τα συμφέροντά τους και το τραπεζικό λόμπι «θυσίασαν» χώρες, όπως η Ελλάδα εφαρμόζοντας ακραία οικονομική λιτότητα με τεράστιες κοινωνικοπολιτικές συνέπειες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λειτουργώντας υπό την εξουσία του ηγεμονικού άξονα της Γερμανίας και των δορυφόρων της, στρέβλωσε και συνεχίζει να στρεβλώνει τους όρους της ευρωπαϊκής ενοποίησης, προδίδοντας την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Και τώρα λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, βρισκόμαστε απέναντι στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, που ισχύει η ανισόμετρη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Έτσι, κερδίζουν μονοπωλιακά οι δυνατές χώρες του Βορρά επιβάλλοντας «ηγεμονικές» πολιτικές, γεγονός που επέφερε στο πλαίσιο της Ευρώπης ισχυρές τάσεις υψηλής ανεργίας, παραγωγικής παρακμής, κοινωνικής εξαθλίωσης, εκμετάλλευσης του πλούτου των ασθενέστερων οικονομικά χωρών, που μετατράπηκαν σε «υποζύγια» εξυπηρέτησης συμφερόντων και αυξανόμενων ελλειμμάτων. Ισχυρός Βορράς που πλουτίζει και αδύναμος Νότος που φτωχοποιείται, ένα δίπολο που μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για την Ευρώπη, αν πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Έχω την έντονη πεποίθηση ότι οι Ευρωεκλογές, είναι η μοναδική ευκαιρία για εμάς τους Έλληνες και την Ευρώπη. Είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε την ανατροπή και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα, από την Ελλάδα που «πληγώθηκε» από την ευρωπαϊκή της «οικογένεια», ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Είναι η ευκαιρία της Ευρώπης να συνειδητοποιήσει τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί και να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της!

Οι Ευρωεκλογές μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο αλλαγής της Ευρώπης, για μια Ευρώπη που θα εκπληρώνει στο ακέραιο τα οράματά της, για την δημιουργία της Ευρώπης των λαών…άλλωστε η αληθινή δύναμή της είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί!

Με εκτίμηση,
Γιώργος Δρακούλης
Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Ευρωεκλογές…η ευκαιρία μας!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator