Νύχτα ντροπής - Απίστευτα καφριλίκια στην Τούμπα (video)

0


Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του ΟΑΚΑ μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα παρωδία στην Τούμπα που έληξε 1-0. Κίτρινες, αποβολές, μαγκιές, κλωτσιές και μπαλίτσα με το σταγονόμετρο

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Τα δακρυγόνα πριν την προγραμματισμένη έναρξη, τα 75 λεπτά καθυστέρησης για την σέντρα του αγώνα, οι γνωστοί άγνωστοι που κάνουν βόλτες στα ελληνικά γήπεδα πίσω από τις πινακίδες, οι σαρδέλες στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι παράγοντες να συζητάνε εκεί που έπρεπε να παίζεται ποδόσφαιρο και όλα τα ωραία που παρακολουθήσαμε στην Τούμπα είναι συνηθισμένα στην Ελλάδα. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχουν αφήσει οι διοικήσεις των ομάδων να επικρατεί.

Κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, εκατοντάδες φωτοβολίδες και καπνογόνα εκτοξεύθηκαν από τους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλάζοντας... χρώμα στο γήπεδο και μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα.

Οι συνθήκες ζούγκλας, ανάγκασαν τον Μάνταλο, να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Αυτό συνέβη με δυσκολία, αφού λίγο πριν μπουν στη φυσούνα, συνάντησαν αντίσταση. Τι πιο λογικό σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.



entasi maniati katsourani από greenfaliro

Το θέατρο του παραλόγου ολοκληρώθηκε όταν ο Ιβάν Σαββίδης δέχθηκε αντικείμενο, ενώ είχε κατέβει στον αγωνιστικό χώρο για να δει τι συνέβαινε. Πάντως, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ απέδειξε ότι διαθέτει πολύ καλά αντανακλαστικά, αποκρούοντας το ιπτάμενο αντικείμενο!

Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για το καλό του ποδοσφαίρου. Άλλωστε, στην Ελλάδα, το καλό ενδιαφέρει μόνο αν χάσει η ομάδα μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δικαιολογία. Ο Μάνταλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ένα αγώνα παρωδία, με πολύ ξύλο εντός και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής. Με ρατσιστικά σχόλια σε ποδοσφαιριστές, με τον Τζαβέλλα και τον Μανιάτη να μετατρέπονται σε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι οι επαγγελματίες παίκτες. Οι δυο τους μάλιστα είναι και διεθνής. Μάλλον δεν θα κάνουν τα ίδια στη Βραζιλία.

Όταν ξεκίνησε η αναμέτρηση οι ποδοσφαιριστές δεν πρόσφεραν τίποτα ιδιαίτερο σε όσους περίμεναν ένα καλό παιχνίδι από τις δύο ακριβότερες ομάδες στην Ελλάδα. Πολλά λάθη, ακόμα περισσότερη μαγκιά, λίγες καλές ενέργειες και ακόμα λιγότερες φάσεις για να μπουν στα Highlights της αναμέτρησης.

Το κλείσιμο φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό με ξύλο και μπουνιές στη φυσούνα, όπου παίκτες, παράγοντες και... παρατρεχάμενοι έδωσαν ρεσιτάλ. Μαζί και οι γνωστοί άγνωστοι που έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο. Κάποια στιγμή διαβάσαμε και αυτό στο μαραθώνιο Live της αναμέτρησης: "Έχουν μπει τα ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο και η κατάσταση εξομαλύνεται." Αφού ήρθαν οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης σε γήπεδο όλα καλά. Είμαστε σε καλό δρόμο...

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μονόφθαλμος που επικράτησε του τυφλού Ολυμπιακού, σε ένα ντέρμπι που ξεκίνησε αργά και θα τελειώσει... πολύ αργά, αφού ο κάθε ένας ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα νικήσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Κι ας δηλώνουν το αντίθετο μπροστά στις κάμερες. Γιατί ποδόσφαιρο στην Τούμπα δεν είδαμε... Άλλα πράγματα και μάλιστα πολλά είδαμε. Αλλά από μπαλίτσα ελάχιστα πράγματα σε ένα γήπεδο που μετατράπηκε σε ρινγκ από πρωταγωνιστές και μη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε την πρόκριση αλλά έχασε πολλά, μέσα σε αυτά και τρεις ποδοσφαιριστές ενόψει τελικού. Κατσουράνης, Νάτχο (λόγω αποβολών) και Κλάους (συμπλήρωσε κάρτες) δεν παίζουν στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό στις 26 Απριλίου.

Επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μετά τον νικηφόρο του 2003 με τον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει το πρώτο του Κύπελλο μετά το 2010 όταν και είχε νικήσει 1-0 τον τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ, πανηγυρίζοντας το νταμπλ.
Στα σίγουρα ο Γεωργιάδης, τα... μπέρδεψε ο Μίτσελ

Ο Γεωργιάδης δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη σε πρόσωπα, διάταξη ή πλάνο στον αγωνιστικό χώρο επιλέγοντας τους στάνταρ σε σύστημα 4-3-3. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε και Τζαβέλλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τ αριστερά. Δύο αμυντικά χαφ μπροστά από αυτούς (Κάτσε, Κατσουράνη) και τον Νάτχο πίσω από την τριάδα της επίθεσης (Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Στοχ). Στην αντίπερα όχθη ο Μίτσελ εξέπληξε πιθανότατα και τους ποδοσφαιριστές του επιλέγοντας τα πρόσωπα που όλοι περίμεναν αλλά σε μία περίεργη διάταξη στο γήπεδο. Οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με δύο επιθετικούς (Κάμπελ, Βαλδές) και τους Φουστερ, Ντομίνγκες, Μανιάτη, Εντιγκά σε έναν ρόμβο με κύριο χώρο δράσης τον άξονα.
Ήξερε τι να κάνει ο ΠΑΟΚ

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έχοντας σαφές πλάνο, προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Στοχ από την αριστερή πλευρά, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την απουσία δεύτερου παίκτη στην δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και πήρε το γήπεδο που του έδωσε πολύ εύκολα ο αντίπαλός του, αλλά στην τελική πάσα δεν ήταν τόσο καλός όσο θα ήθελε. Ο Αθανασιάδης απείλησε την εστία του Μέγκιερι υπό δύσκολες συνθήκες (1', 8', 9') αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τον Δικέφαλο του Βορρά που είχε τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και προσπαθούσε να βρει τρόπους να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Ο Σλοβάκος μπορεί να μην σέρβιρε κάποιο γκολ στον Κλάους, αλλά ο ίδιος είχε τις δύο καλύτερες στιγμές του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος την ικανότητα που έχει να συγκλίνει προς τον άξονα και να εξαπολύει ξαφνικά σουτ προς την εστία. Μία τέτοια φάση παραλίγο να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, όταν στο 35ο λεπτό δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μέγκιερι! Οκτώ λεπτά αργότερα ο Στοχ σημάδεψε καλύτερα προσπαθώντας να στείλει την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία της εστίας, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν σε εγρήγορση και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Χαμένος στη μετάφραση ο Ολυμπιακός

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να σκοράρει οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βρουν τους ρόλους και τις θέσεις τους μέσα στο γήπεδο. Η επιλογή του Μίτσελ δεν βοήθησε τους ποδοσφαιριστές του, που είχαν σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Μοναδική καλή στιγμή για τους Πειραιώτες ένα άστοχο σουτ του Κάμπελ στο 39ο λεπτό, με τον Ντομίνγκεζ να μην μπορεί να απλώσει το παιχνίδι της ομάδας του, τον Βαλδές να είναι χαμένος μεταξύ κορυφής και δεξιάς πτέρυγας και τον Κοσταρικανό να περιμένει τις πάσες που δεν ήρθαν ποτέ.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο δεν απολαύσαμε ωραίο ποδόσφαιρο από δύο ομάδες που έχουν τα καλύτερα ρόστερ στην Ελλάδα. Οι ατομικές ενέργειες του Στοχ ήταν το μόνο αξιοσημείωτο και τα δύο σουτ που επιχείρησε οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.
Γκολ με το... καλησπέρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο, με την διαφορά πως ο Αθανασιάδης αν και δέχθηκε ακόμα μία δύσκολη σέντρα, αυτή τη φορά κατάφερε να τελειώσει τη φάση με μία πολύ όμορφη και δύσκολη κεφαλιά. Ο Τζαβέλλας, στην πρώτη φάση που πρόσφερε ένα δικό του ποδοσφαιρικό πλάνο στον σκηνοθέτη (τα υπόλοιπα δεν είχαν σχέση με τη μπαλίτσα), έκανε τη σέντρα από τ' αριστερά στο 47ο λεπτό και ο Κλάους με γυριστή κεφαλιά νίκησε κατά κράτος τον Μαρκάνο και τον Μέγκιερι, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερά γωνία της εστίας του Ολυμπιακού.

Μετά το γκολ ακολούθησε η καθιερωμένη διακοπή του αγώνα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα, με τον Ολυμπιακό να είναι αναγκασμένος να απαντήσει. Βέβαια για να γίνει αυτό οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε πρώτα να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια να σκεφτούν πως θα απειλήσουν τον Γλύκο που ήταν θεατής της αναμέτρησης.
Αναμένουμε την... ανάσταση του ποδοσφαίρου

Στην προσπάθεια του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ απάντησε με σκληρά μαρκαρίσματα, προσπαθώντας ορισμένες φορές να εκνευρίσει τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού με χτυπήματα εκτός φάσης (Βίτορ 54ο λεπτό), την ώρα που οι ερυθρόλευκοι "φώναζαν" πως χρειαζόντουσαν μία βοήθεια από τον πάγκο. Αυτή εν τέλει ήρθε, αν και άργησε, με τον Μίτσελ να κάνεις τις κινήσεις του στο 71ο λεπτό κι ενώ η ομάδα του είχε μόνο μία καλή στιγμή σε όλο τον ημιτελικό της Τούμπας! Μέχρι το τέλος δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο οπότε δεν μπορούμε να πούμε αν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να αντιδράσει μετά τις αλλαγές ή αν ο ΠΑΟΚ είχε την δυνατότητα να τελειώσει το ματς σε μία αντεπίθεση.

Ποδόσφαιρο μετά το γκολ του Αθανασιάδη δεν είδαμε, με τον Μάνταλο να χάνει τον έλεγχο του αγώνα, αν και δεν τον είχε ποτέ. Οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν αθώοι με τους περισσότερους να είναι με το μαχαίρι στα δόντια σε κάθε φάση. Πολλές κίτρινες τρεις αποβολές και ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πιέζει για πρώτη φορά μετά το 100ο λεπτό του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι που δεν έπαιξαν μπάλα προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να κλέψουν την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφεραν παρά τις κλασικές ευκαιρίες που είχαν με Μαρκάνο, Μασάντο και έφυγαν με ήττα-αποκλεισμό από την ζούγκλα της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση αλλά το καλύτερο μετά από όσα είδαμε θα ήταν να αποκλειστούν και οι δύο. Ίσως αυτό να ήταν δίκαιο...
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νύχτα ντροπής - Απίστευτα καφριλίκια στην Τούμπα (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator