Τα "πρόβατα" του LIDL...!!!

0


Αποκαλύπτουμε το "παιχνίδι" της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ κατά των καταναλωτών!

Αναστάτωση από την εκμετάλλευση της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κρήτη, εναντίον των καταναλωτών, που έτρεξαν χθες και σήμερα Μ. Δευτέρα να αγοράσουν «τζάμπα» αρνί προς 3,99 ευρώ το κιλό, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία- ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε!

Μετά την «κλωτσοπατινάδα» στα καταστήματα της Γερμανικής αλυσίδας για την προμήθεια φθηνού οβελία ενόψει Πάσχα, τον οποίο όμως δεν βρήκαν… καθώς κάθε κατάστημα διέθεσε μερικά τεμάχια αρνιού «Φλωρίδης», σήμερα αποκαλύπτουμε το «παιχνίδι» που έπαιξε και συνεχίζει να παίζει εις βάρος φτωχών ανθρώπων η συγκεκριμένη αλυσίδα.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι χθες στο κατάστημα της αλυσίδας στην Αλικαρνασσό εξαγριώθηκαν οι καταναλωτές όταν εισέβαλαν στην κυριολεξία στις 11 το πρωί, με το που άνοιξε δηλαδή η αγορά, και διαπίστωσαν ότι στις προθήκες των ψυγείων τα πολυδιαφημισμένα αρνιά… δεν υπήρχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες … εκ των έσω της εταιρείας, σε κάθε κατάστημα συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, σε Αλικαρνασσό, Αμμουδάρα, και Μάχης Κρήτης, διατέθηκαν χθες και σήμερα το πολύ 15 ολόκληρα αρνιά (ανά ημέρα) τα οποία και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού! Βεβαίως η εταιρεία είναι απολύτως καλυμμένη, γιατί πολύ έξυπνα στο διαφημιστικό της φυλλάδιο αναφέρει για το αρνί των 3,99 ευρώ το κιλό, διάθεση «ΜΈΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ», γεγονός που σημαίνει ότι τα αποθέματα ανά ημέρα καθ όλη την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας

Μπορεί να είναι καμιά 15αριά «κομμάτια»!

Από την άλλη όμως, η πολιτική που ακολουθεί η γερμανική εταιρεία είναι … ανήθικη, γιατί όπως μας έλεγαν παράγοντες της αγοράς, το παιχνίδι είναι στημένο, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορεί να μπαίνουν… μέσα οικονομικά για τα 10-15 αμνοερίφια την ημέρα, ωστόσο, το προϊόν «κράχτης» «μαγνητίζει» χιλιάδες καταναλωτών , που αν και δεν βρίσκουν αρνί να αγοράσουν , βρίσκουν όμως σε πλήρη επάρκεια τα υπόλοιπα αγαθά σε κανονικές τιμές… Μπαίνει δηλαδή μέσα από το αρνί κάποια δεκάδες ευρώ, εισπράττει όμως από την άλλη κάποια χιλιάδες…

«Θα έπρεπε να φάει πρόστιμο»

Στέλεχος της δημόσιας διοίκησης πάντως, επεσήμανε στο Creteplus.gr ότι η διεύθυνση εμπορίου, θα όφειλε να κάνει ελέγχους στα καταστήματα της γερμανικης αλυσίδας στο Ηράκλειο, στην Κρήτη, και εκεί όπου με το άνοιγμα των καταστημάτων δεν υπήρχαν σε επάρκεια τα φθηνά αρνιά, θα έπρεπε να πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα, για εξαπάτηση και κοροϊδία εις βάρος των καταναλωτών!

Η φωτογραφία… ντοκουμέντο!

Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, από το κατάστημα της γερμανικης αλυσίδας στην Αλικαρνασσό (χθες Κυριακή) φαίνεται το μέγεθος της κοροϊδίας… Είναι το κινητό ψυγείο, όπου για μια και μοναδική φορά, έσκασε «μύτη» στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, όπου υπήρχαν το πολύ 10 ολόκληρα αρνιά, (όπως βλέπεται δεν χωρούσαν και άλλα) τα οποία ουδέποτε δεν έφτασαν στα ψυγεία του καταστήματος, καθώς … «εξαϋλώθηκαν» με μπουνιές, σπρωξιές, και πολλές βρισιές από ανθρώπους του μεροκάματου που πήγαν εκεί για φθηνό κρέας!

"Συγγνώμη για την αναστάτωση" λέει η γερμανική αλυσίδα

Τι απαντά για τα αρνιά των 3.99 ευρώΝα κατευνάσει τον ξεσηκωμό των καταναλωτών επιχειρεί η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία εξέδωσε σχετικη ανακοίνωση, εξηγώντας τι συνέβη με τα... αρνιά.

Η Lidl Hellas αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Την παρούσα εβδομάδα, η Lidl Hellas διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού. Συνολικά, η Lidl Hellas έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά, την αντίστοιχη περίοδο.

Ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες/προμήθειες.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Έλληνα προμηθευτή. Οι διαδικασίες, που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασίαδιαδικασία, υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα αυτών επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του εμπορεύματος.

Η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας. Σας ζητούμε συγγνώμη για όποια αναστάτωση προκλήθηκε κατά την προσφορά των συγκεκριμένων προϊόντων».

Σύμφωνα με πληροφορίες … εκ των έσω της εταιρείας, σε κάθε κατάστημα συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, σε Αλικαρνασσό, Αμμουδάρα, και Μάχης Κρήτης, διατέθηκαν χθες και σήμερα το πολύ 15 ολόκληρα αρνιά (ανά ημέρα) τα οποία και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού! Βεβαίως η εταιρεία είναι απολύτως καλυμμένη, γιατί πολύ έξυπνα στο διαφημιστικό της φυλλάδιο αναφέρει για το αρνί των 3,99 ευρώ το κιλό, διάθεση «ΜΈΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ», γεγονός που σημαίνει ότι τα αποθέματα ανά ημέρα καθ όλη την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας .

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο

Eξι με δέκα νωπά αρνιά παραλαμβάνει κάθε μέρα κάθε κατάστημακατάστημα Lidl, τα οποία και εξαντλούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω της αυξημένης ζήτησης του κοινού.
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από τους ελέγχους που έκανε στην αλυσίδα σούπερ - μάρκετ LIDL (με αφορμή το διαφημιστικό μήνυμα σύμφωνα με το οποίο διαθέτει προς πώληση αρνί νωπό ολόκληρο Ελλάδας 3,99 ευρώ το κιλό).

Προέκυψε ότι τα αποθέματα για τη συγκεκριμένη προσφοράπροσφορά στα καταστήματα της αλυσίδας εξαντλούνται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο λόγος είναι ότι η ποσότητα που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα καθημερινά κυμαίνεται από 6-10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται στην έκθεσηέκθεση ελέγχου, στην Αθήνα το Σάββατο 12 Απριλίου διακινήθηκαν (σε 31 καταστήματα) 640 σφάγια, την Κυριακή 13 Απριλίου 400 και σήμερα Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 320 τεμάχια.

Όσον αφορά τις τιμές των αρνιών, αυτές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, διαμορφώνονται στα περσινά επίπεδα. Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Χονδρικής πώλησης σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) η κατώτερη τιμή για το αρνί γάλακτος διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό, η ανώτερη στα 6,8 ευρώ το κιλό και η επικρατούσα στα 6,5 ευρώ το κιλό.

Σε ότι αφορά στην τιμή των κατσικιών η κατώτερη τιμή διαμορφώνεται στα 6,3 ευρώ το κιλό και η ανώτερη στα 6,9 ευρώ το κιλό με την επικρατούσα στα 6,6 ευρώ το κιλό ενώ τα εισαγόμενα αρνιά (ΠΓΔΜ και Ρουμανία) η κατώτατη τιμή διαμορφώνεται στα 5,8 ευρώ το κιλό και η ανώτερη 6,1 ευρώ και 6 ευρώ για τα αρνιά από την ΠΓΔΜ.

Τι απαντά η Lidl

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την τιμή και τις ποσότητες της πασχαλινής προσφοράς αμνοεριφίων, που διαθέτει η Lidl Hellas στα καταστήματά της, προχώρησε η εταιρεία.

creteplus.gr
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα "πρόβατα" του LIDL...!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator