Αποσύρθηκε προσωρινά η απαγόρευση εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες/ομογενείς

0


Αποσύρθηκε προσωρινά η διάταξη που αφορά στην αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου και συμμετοχής των μεταναστών και των ομογενών στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άρθρο 3 της τροπολογίας, το οποίο αποσύρθηκε, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα θεσπίζει την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές και θα ρυθμίζει τον τρόπο ψήφου των ετεροδημοτών. Το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η διάταξη για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου και συμμετοχής των μεταναστών και των ομογενών στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε ενταχθεί σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισήχθη απόψε στην Ολομέλεια για την «δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και καθορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Με τα υπόλοιπα άρθρα της τροπολογίας ορίζεται ότι ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί μαζί με τις ευρωεκλογές.

Στην ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη ότι αποσύρει το άρθρο 3 αντέδρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία που επιλέγεται δεν είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 13, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποσύρθηκε προσωρινά η απαγόρευση εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες/ομογενείς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator