Τη διέλυσε... Παραμιλάει όλη η Ευρώπη με τον ΘΡΥΛΟ - 2-0 την Μάντσεστερ

0



Μία από της μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού κατέληξε σε θρίαμβο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη φάση των 16 του Champions League. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν καταπληκτικοί με ηγέτη (και σκόρερ) τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, δεν άφησαν τους Άγγλους να αναπνεύσουν και με το πανέμορφο γκολ του Τζόελ Κάμπελ στο 2ο ημίχρονο πήραν το απόλυτο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Εικόνα αγώνα

Πάθος, δίψα και σαφές τακτικό πλάνο από τη μία, φλυαρία, αργές αντιδράσεις και μονοτονία από την άλλη. Μετά από ένα 10λεπτο άγχους για τους "ερυθρολεύκους", με άσχημες τελικές επιλογές, ακολούθησε η συσπείρωση και η πιστή υπακοή στο σχέδιο νίκης.

Ο Ντομίνγκες προειδοποίησε στο 8ο λεπτό με ένα σόλο που έληξε στο σουτ χάρη στο τάκλιν του Νεμάνια Βίντιτς, αλλά αντίστοιχα ο Ρίο Φέρντιναντ φανέρωσε τις... φιλόξενες διαθέσεις που είχε για την περιοχή του. Κάθε φορά που οι "κόκκινοι διάβολοι" έχαναν την μπάλα, ο Αργεντινός μέσος έβρισκε πολλά κενά και με τους Τζόελ Κάμπελ και Ερνάν Πέρες να τρέχουν γύρω του, αναστάτωναν την άμυνα των πρωταθλητών Αγγλίας.

Το μπλοκάκι:

8ο λεπτό: Εντυπωσιακή επέλαση από τον Τσόρι Ντομίνγκες κατά μέτωπο, έκανε κούρσα 30 μέτρων, όμως το πλασέ του κόπηκε από τον Βίντιτς.

17ο λεπτό: Πρώτο σουτ στο ματς για τη Γιουνάιτεντ: το έκανε μέσα από την περιοχή ο Κλέβερλι μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι χωρίς να ανησυχήσει ο Ρομπέρτο.

38ο λεπτό: Ευθύβολο σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή, ο Ντομίνγκες έβαλε έξυπνα το πόδι του και έδωσε στη μπάλα πορεία προς τα δίχτυα για το 1-0!

55ο λεπτό: Ωραία προσωπική ενέργεια και θαυμάσιο φαλτσαριστό σουτ από τον Κάμπελ για το 2-0!

67ο λεπτό: Ο Ολαϊτάν έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα.

82ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία σε εξ επαφής σουτ του Φαν Πέρσι που φεύγει ψηλά άουτ.

Το γκολ του 38ου λεπτού προήλθε από μία πιο στατική φάση, αλλά οφείλεται στην απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση του Ντομίνγκες, ο οποίος αναπλήρωσε επάξια το κενό του Χαβιέρ Σαβιόλα. Το 1-0 ως σκορ ημιχρόνου, άφηνε πολλά πράγματα ανοιχτά, όμως η ψυχολογία με την οποία μπήκε ο Ολυμπιακός στο 2ο ημίχρονο προϊδέαζε για έναν ιστορικό θρίαμβο.

Πίεση στα.... 4/4 του γηπέδου, πλήρης αποδιοργάνωση των φιλοξενουμένων και το τελειωτικό χτύπημα στο 55ο λεπτό, με το πανέμορφο γκολ του Κάμπελ. Το 2-0 έμοιαζε με καταδίκη για τους πρωταθλητές Αγγλίας, κάτι που... αποδέχθηκε ο Ντέιβιντ Μόγες με τις ακατανόητες αλλαγές του.

Επί ένα 10λεπτο μετά από την είσοδο στον αγώνα των Σίντζι Καγκάβα και Ντάνι Γουέλμπεκ, η Γιουνάιτεντ δεν είχε περάσει το κέντρο του γηπέδου και ο Ολυμπιακός έκανε δύο σουτ, το ένα εκ των οποίων μία πολύ καλή ευκαιρία του Μάικλ Ολαϊτάν. Η είσοδος του Ντάβιδ Φουστέρ αντί του Κάμπελ είχε αμυντικούς προσανατολισμούς από πλευράς Μίτσελ, που έβλεπε την ομάδα του να έχει επιτελέσει στο 100% το επιθετικό έργο της και να απομένει η "σφραγίδα" με το μηδέν στην άμυνα.

Ο Ντομίνγκες έδωσε τη θέση του στον Πάουλο Μασάντο στο 76ο λεπτό και η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο ισχυρή. Ο Ρομπέρτο δεν ανησύχησε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα (μόνο ένα σουτ του Ρόμπιν φαν Πέρσι) και εάν κάποια ομάδα "φλέρταρε" με το επόμενο γκολ, τότε αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Μπορεί να μην κατάφερε να διευρύνει το σκορ, όμως ο θρίαμβος των νταμπλούχων Ελλάδας δεν μειώθηκε ούτε στο ελάχιστο και με βάση αυτήν την εικόνα και το σκορ, ο Ολυμπιακός δείχνει να "κλειδώνει" την πρόκριση στους 8.

MVP

Ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακόυ. Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες ήταν αυτός που γύριζε τα γρανάζια του παιχνιδιού των "ερυθρολεύκων", άλλοτε αργά και άλλοτε (όποτε έβλεπε κενά) γρήγορα για επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Τα σόλο του προκαλούσαν "πονοκέφαλο" στους Άγγλους και το τακουνάκι του ήταν το κερασάκι στην "τούρτα" σε μία εμφάνιση με την οποία αποζημίωσε τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του το καλοκαίρι.

Αδύναμος κρίκος

Κάθε ποδοσφαιριστής που φορούσε σκούρα φανέλα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Λίγο περισσότερο οι αμυντικοί, λίγο περισσότερο οι Ρίο Φέρντιναντ και Κρις Σμόλινγκ, που... προσκαλούσαν τους "ερυθρολεύκους" να καλύψουν τα κενά τους.

Σχόλιο

Καμία φανέλα, καμία ιστορία, κανένα μέγεθος. Η μία ομάδα ήθελε το παιχνίδι και ήξερε πως να το πάρει, η άλλη ομάδα ψαχνόταν ακόμα και για να δημιουργήσει μία τελική προσπάθεια. Σε ένα τέτοιο στάδιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση, ο Ολυμπιακός πιθανότατα να πραγματοποίησε την σπουδαιότερη ευρωπαϊκή εμφάνισή του.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Πέρες (86' Βαλδές), Ολαϊτάν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (60' Καγκάβα), Βαλένσια (60' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 26, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τη διέλυσε... Παραμιλάει όλη η Ευρώπη με τον ΘΡΥΛΟ - 2-0 την Μάντσεστερ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator