Τα λαμόγια ζουν και βασιλεύουν

0


Η πλάκα με τον Δημήτρη Τσουκαλά, τον Τσακαλώτο, τον Σταθάκη και τους λοιπούς πολιτικούς που κλαίνε πάνω στις φουσκωμένες καταθέσεις τους διαρκεί μερικές ημέρες, είναι καλή αλλά κάποτε πρέπει να τελειώσει. Όχι γιατί δεν έχει ενδιαφέρον αλλά γιατί το ίδιο το σύστημα είναι αυτό που «θυσιάζει» μερικούς προκειμένου να τη γλιτώσουν οι υπόλοιποι.

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας: Τελικά είναι ο Τσουκαλάς και το ένα εκατομμύριό του που μας πείραξε; Τελικά είναι ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος με τις επενδύσεις στην Black Rock που μας μπήκε στο μάτι; Και τελικά ο αφελής, αλαζών και αυτοεξευτελισμένος Λιάπης είναι ο μόνος που κυκλοφορεί με «πλαστή» ζωή;

Δεν ρίχνουμε μια ματιά γύρω μας να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει; Εν μέσω της χειρότερης κρίσης που περνά η Ελλάδα, με εκατομμύρια Έλληνες να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, υπάρχουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες που συνεχίζουν το πάρτι. Λεφτά δεν… υπάρχουν αλλά κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε το μεδούλι της ελληνικής οικονομίας. Κι ας λέει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας ότι υπερασπίζονται τα κρατικά ταμεία. Τα λαμόγια ζουν και βασιλεύουν, κάνουν δουλειές με φούντες, στήνουν κολπάκια με το ΕΣΠΑ, ξεζουμίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό και θα αφήσουν χάος για τα επόμενα κορόιδα.

Κύριοι, υπάρχουν τόσοι Τσουκαλάδες γύρω μας που ο Τσουκαλάς του ΣΥΡΙΖΑ είναι Αρσακιάς μπροστά τους. Για κοιτάξτε καλά. Επιχειρηματίες χρωστάνε της Μιχαλούς στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και ταυτόχρονα κυκλοφορούν με Φεράρι και Καγιέν, πάνε βόλτες με τα κότερα και τα ελικόπτερα και συντηρούν εξοχικά στη Μύκονο και την Αράχοβα. Για θυμηθείτε όλον αυτόν τον άθλιο νεοπλουτισμό του καλοκαιριού που άνοιγε σαμπάνιες στο Nammos και προσκυνούσε το Ρέμο αγκαλιά με πλατινέ γκόμενες.

Δείτε τους γόνους των παραδοσιακών τζακιών που δεν υπολογίζουν από κρίση και επιδεικνύουν τον πλούτο τους με απίστευτο τουπέ.

Αλλά ας πούμε ότι αυτοί πλούσιοι είναι ότι θέλουν κάνουν. Τι να πούμε άραγε για τους νεόπλουτους εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους με τις βιλάρες στα προάστια, τα θωρακισμένα αυτοκίνητα και, άκουσον – άκουσον, τους φρουρούς – αστυνομικούς ή ορντινάτσες που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Λαμόγια κι εκβιαστές της τελευταίας υποστάθμης που παίρνουν ένα μικρόφωνο ή εκδίδουν μια εφημερίδα και αρπάζουν από παντού, αποκτώντας ξαφνικά δύναμη και πλούτο. Ποιοι, δημοσιογράφοι που δεν ξέρουν να γράφουν το όνομά τους και ζήτημα να έχουν τελειώσει το Λύκειο, διαπλέκονται με golden boys της εξουσίας και πουλάνε εκδούλευση στην εκάστοτε κυβέρνηση, πολύ περισσότερο στην παρούσα που έχει ανάγκη από «ντάντεμα».

Τι να πούμε άραγε για τους νεόπλουτους bloggers που από το πουθενά απέκτησαν περιουσία διαπρέποντας στο ρόλο που ξέρουν καλά. Να κάνουν τα τσιράκια της εξουσίας, να πολιτικολογούν στην πλατεία Κολωνακίου και να περιφέρονται στους διαδρόμους της Βουλής αναζητώντας κανένα κορόιδο πολιτικό για να εκβιάσουν.

Δημοσιογράφοι τιμητές των πάντων που βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ τη Μέρκελ και τα μνημόνια και ενδιάμεσα παντελονιάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν διαφήμιση σε ανύπαρκτες επιχειρήσεις.

Κάντε μια βόλτα κύριοι στη Μύκονο να δείτε ότι το βασίλειο των… πισινών υπάρχει ακόμη. Επισκεφτείτε τα μπουζούκια να δείτε ποιοι κάνουν λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ για τα πανέρια από τα νεκροταφεία. Πετάξτε πάνω από τα βόρεια προάστια να δείτε ότι και σήμερα κτίζονται βιλάρες με πισίνες από… ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Και δεν είναι πολιτικοί όλοι οι παραπάνω. Είναι οι λεγόμενοι υπηρέτες της εξουσίας, οι χρήσιμοι κάθε κυβέρνησης και κάθε συστήματος για τα κόλπα που στήνουν. Και που για να έχουν και μια καλή καβάντζα στέλνουν στο εξωτερικό και ένα «πακέτο» για να είναι σίγουροι.

Δεν είναι τόσο μόνος ο Τσουκαλάς, λοιπόν. Δεν είναι ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος ή ο Λιάπης. Βρομιά υπάρχει παντού, απ’ αυτήν τρέφεται το σύστημα. Σιγά μη χαθούν επειδή ξεμπροστιάστηκαν δύο – τρία λαμόγια.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 06, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα λαμόγια ζουν και βασιλεύουν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator