Ο ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κο ΤΑΤΟΥΛΗ

0


Κύριε Περιφερειάρχη, θέλω εξ αρχής να ξεκαθαρίσω για να μην τεθούν ψευτοδιλήμματα ότι, η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων του Κορινθιακού κόλπου «ΑΛΚΥΩΝ» βεβαίως είναι υπέρ του έργου της Ολυμπίας οδού, αλλά με προϋποθέσεις που δεν θα δημιουργηθούν καταστροφές αλλά θα προβάλλουν την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Απαιτήσαμε τις λατομικές απομακρύνσεις να οργανωθούν στις ορεινές περιοχές για να μην υποστούν καταστροφικές εργασίες πλάι στην Ολυμπία οδό για να κερδίσουν περισσότερο πλούτο.

Αν δεν τηρηθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν μετά την εισήγησή μας θα καταστραφεί αισθητικά όλο το ανάγλυφο της περιοχής Κορινθίας. Θα καταστραφούν οι παραγωγικές γεωργικές και αισθητικές εκτάσεις παραπλεύρως της Ολυμπίας οδού. Θα υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα μειωθούν οι αξίες της γης.

Ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ πρότεινε και αποφασίστηκε από το διοικητικό Συμβούλιο:

1. Οι λατομικές ζώνες να χωροθετηθούν όχι πλησίον της Ολυμπίας οδού, αλλά πίσω από την κορυφογραμμή (σε ορεινή περιοχή) για να μην καταστραφεί η αισθητική της περιοχής αλλά και για να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η απόφαση ελήφθη.

2. Σε περιοχές που η Ολυμπία οδός περνά πλησίον κατοικημένων περιοχών να υποχρεωθεί η εταιρεία να τοποθετήσει ηχοπετάσματα. Μέρος της παραλίας και των σπιτιών του Δερβενίου έχουν πληγεί θανάσιμα. Το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη καταστροφική εξέλιξη καταβύθισης. Τυχόν χωροθέτηση λατομικών ζωνών στην περιοχή είναι δυνατόν να συμβεί ολική καταβύθιση με απροσδιόριστες καταστροφές. Επισκεφθείτε τους οικισμούς της παραλίας του Δερβενίου για να ζήσετε την ίδια καταβύθιση που πραγματοποιείται και αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα διασφάλισης της ευρύτερης περιοχής.

Κύριε Περιφερειάρχη, επανερχόμαστε και πάλι σε μια δύσκολη απόφασή σας. Αφού τεστάρετε τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας στον πρώην Δήμου Σαρωνικού και νυν Δήμου Κορίνθου, με την καύση Δήμου της ΧΑΔΑ, προχωρήσατε στην κατασκευή του πρώτου εργοστασίου στην Κορινθία παραγωγής ενέργειας με καύσιμη ύλη το SRF (προεπεξεργασμένα σκουπίδια εισαγόμενα από την Κίνα και την Ιταλία) την ώρα που αποδειχθήκατε αδύνατοι να διαχειριστείτε τα δικά μας σκουπίδια. Με την κάλυψη των ΧΑΔΑ με χώμα παραβιάζοντας τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες, απλά δηλητηριάσατε τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε παρόμοιες ενέργειες.

Επανερχόμαστε κε Περιφερειάρχη για άλλη μία φορά ακόμα για ότι προωθείτε τα SRF στην Κορινθία.

Το Φαραωνικό έργο του φράγματος Ασωπού Κορινθίας, αφού θα σταματήσετε την πορεία του ιζήματος προς τις ακτές, σε μια δεκαετία η διάβρωση θα πάρει τεράστιες διαστάσεις καταστρέφοντας υποδομές, παραλιακούς οικισμούς και εξασφαλίζοντας τις ελάχιστες παραλίες που έχουν απομείνει. Αυτά και μόνο είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα για την «ανάπτυξη» που εξαφανίζει την ακτή.

Ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ θα πολεμήσει αυτές τις μεθοδεύσεις προσφεύγοντας στο Σ.τ.Ε αλλά και στους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Ζητάμε υπευθυνότητα σήμερα για να μην είναι αργά αύριο.

Ο Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

Βασίλης Κελλάρης
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κο ΤΑΤΟΥΛΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator