Π. Καλφαγιάννης ΠΟΣΠΕΡΤ: "Δεν μπορούμε να ακούμε τον κάθε Τζήμερο..." (video)

0


Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής βρίσκεται στη λίστα των επίορκων και προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων καθώς και η σύζυγός του Ευφροσύνη, επίσης υπάλληλος στην ΕΡΤ. Πριν από έναν χρόνο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παρέπεμψε τον γνωστό συνδικαλιστή και τη σύζυγό του, επειδή έπειτα από έρευνα προέκυψε ότι για πέντε χρόνια λάμβαναν παράνομα επίδομα ασθενείας και τέκνου για την κόρη τους. Το ποσό που φαίνεται ότι εισέπραξε παράνομα το ζεύγος Καλφαγιάννη ανήλθε συνολικά στις 44.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΡΤ και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι από το 2002 έως το 2007 λάμβαναν με ψευδείς βεβαιώσεις επιδόματα τέκνου και ασθενείας για την κόρη τους. «Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 22.120,65 ευρώ ο καθένας, με αντίστοιχη περιουσιακή βλάβη της ΕΡΤ», αναφέρει το βούλευμα.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2007, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Αποδοχών της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ο εσωτερικός έλεγχος διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια και τον Φεβρουάριο του 2008 τα πορίσματα-φωτιά κατατέθηκαν στη διοίκηση της ΕΡΤ που άμεσα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Έτσι, τον Μάρτιο του 2009 ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των Παναγιώτη και Ευφροσύνης Καλφαγιάννη και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Την ίδια ώρα βέβαια ο κ. Καλφαγιάννης εκλεγόταν πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ με μόλις... 52 ψήφους, με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ (συνολικά συμμετείχαν τότε στις αρχαιρεσίες μόλις 88 μέλη της Ομοσπονδίας). Όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της ΠΟΣΠΕΡΤ, τα μέλη της αποτελούνται από 1.993 μόνιμους και 246 αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ (εκτός δημοσιογράφων) και 1.000 μέλη από τον ιδιωτικό τομέα. Στις εκλογές του 2012 ο ίδιος επανεξελέγη με τη στήριξη όμως του ΣΥΡΙΖΑ. Τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Καλφαγιάννης τοποθετήθηκε μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ στη θέση του κ. Αρίστωνα Κοντιζά. 
Για την ιστορία, ο κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης διορίστηκε στην ΕΡΤ το 1987 σε θέση Διοικητικού -- Οικονομικού ενώ το 1994 διορίστηκε και η σύζυγος του Ευφροσύνη ως Επιμελήτρια.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Π. Καλφαγιάννης ΠΟΣΠΕΡΤ: "Δεν μπορούμε να ακούμε τον κάθε Τζήμερο..." (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator