Πρεμιέρα για το υβριδικό μουσικό όργανο του Ντα Βίντσι - Μετά από 500 χρόνια στο συρτάρι (video)

0


Για εκατοντάδες χρόνια του σχέδιο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για την Viola organista (ένας συνδυασμός πιάνου και τσέλου) είχε μείνει στα χαρτιά. Το όργανο που εμπνεύστηκε ο Ντα Βίντσι όταν ήταν 50 ετών, αποφάσισε να κατασκευάσει ο Πολωνός πιανίστας Σλάβομιρ Σιμπρίνσκι.

Μετά από πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς ο Σιμπρίνσκι ολοκλήρωσε το μουσικό όργανο, που σχεδίασε μία μεγαλοφυΐα αλλά δεν άκουσε ποτέ τον ήχο του. Εμείς μπορούμε να το ακούσουμε.

Δείτε το βίντεο από το κονσέρτο που έδωσε ο ΣιμπρίνσκιΔημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρεμιέρα για το υβριδικό μουσικό όργανο του Ντα Βίντσι - Μετά από 500 χρόνια στο συρτάρι (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator