Από τον Άρειο Πάγο η… παραγραφή Παπακωνσταντίνου - "Casus belli" για τον λαό η αθώωσή του

0


Στον… “Οίκο της Θέμιδος”, τον Άρειο Πάγο, θα οδηγηθεί η υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο σκέλος του κατά πόσο έχουν παραγραφεί ή όχι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στο περιθώριο της λίστας Λαγκάρντ, ο “τσάρος” της οικονομίας που έβαλε την υπογραφή του στην προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Ο Αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης απέστειλε έγγραφο στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητάει από εκείνο να αποφανθεί περί της παραγραφής, καθώς ο ίδιος δεν εκφράζει άποψη.

Το σχετικό νομικό ζήτημα έχει προκύψει λόγω του γεγονότος ότι μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου του 2012, η Βουλή άνοιξε για μια μέρα, και… ξαναέκλεισε ενόψει των εκλογών του Ιουνίου του 2012, αυτή η μέρα ωστόσο εκλαμβάνεται από ορισμένους συνταγματολόγους ως “κοινοβουλευτική περίοδος”, με αποτέλεσμα να προκύπτει θέμα παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς από τη στιγμή που θα επικρατήσει μια τέτοια ανάγνωση του νόμου, θα έχουν παρέλθει οι δυο κοινοβουλευτικές περίοδοι της παραγραφής.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από τον Άρειο Πάγο η… παραγραφή Παπακωνσταντίνου - "Casus belli" για τον λαό η αθώωσή του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator