Όταν η κρίση γεννάει ...τέρατα

0


Του Νίκου Χανιά
Δεν πρόλαβαν, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, να απομακρυνθούν από το προαύλιο των δικαστηρίων μετά την απόφαση των ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και φανέρωσαν με τον πιο κυνικό τρόπο, το αποκρουστικό πρόσωπο των ναζιστικών φρονημάτων τους.
Βρίζοντας και κλωτσώντας δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, δηλαδή ανθρώπους του μεροκάματου, απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι ο ναζισμός (όπως και τα εγκλήματά τους) είναι γι αυτούς διαρκής τρόπος ζωής, ένας τρόπος ζωής με πρακτικές και μεθόδους επικίνδυνες και απαξιωτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αστεία και επικίνδυνη ιδεολογία, καμουφλαρισμένη κάτω από στολές παραλλαγής , μαύρα μπλουζάκια και τον.....άκρως απαραίτητο για την περίσταση αντιμνημονιακό μανδύα.
Προφανώς εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την απόγνωση και την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και το γεγονός ότι η δημοκρατία είναι το πολίτευμα με τις μεγαλύτερες ανοχές και αντοχές στην διαφορετική και αντίθετη άποψη.

Μία ένσταση έχω μόνο πως η πολιτεία, εκτελεστική εξουσία και δικαιοσύνη, από την απόλυτη αδράνεια και ανοχή, υιοθέτησε και εφάρμοσε ακαριαία τη στάση της μηδενικής ανοχής, πως όσα δεν έγιναν επί χρόνια για την επικίνδυνη ,αντιδημοκρατική και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής,έγιναν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.
Αργά αντανακλαστικά ή διαχείριση του φαινομένου με μικροκομματικά κίνητρα, όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος, η δεύτερη εκδοχή υπερισχύει.
Γιατί επί χρόνια περνούσε σχεδόν απαρατήρητη και πάντα ατιμώρητη , η παρακρατική δράση της, και η απροκάλυπτη αντιποίηση των αρχών και ιδιαίτερα της Αστυνομίας, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι ελέω της ΕΛΑΣ οι Χρυσαυγίτες δρούσαν ανενόχλητοι και πολλές φορές με την παρουσία της "προστάτευαν" κατοίκους περιοχών με πυκνή παρουσία, μεταναστών,ηλικιωμένους κ.λ.π 

Από όλη αυτή την διαδικασία που επί πολλές μέρες μας σερβίρουν σε απευθείας μεταδόσεις, εκτός από την προκλητική και απαράδεκτη από κάθε πλευρά,συμπεριφορά και την εικόνα των "φουσκωτών" πρωταγωνιστών, ένας σοβαρός προβληματισμός απασχολεί τους Έλληνες πολίτες. Το σύνολο του πολιτικού προσωπικού και τα κόμματα με αρκετή δόση αυτοκριτικής, που δυστυχώς μέχρι τώρα απουσιάζει παντελώς, οφείλουν να προβληματισθούν και να απαντήσουν 

Γιατί περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας , γυρίζουν αηδιασμένοι την πλάτη στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και στηρίζουν την Χρυσή Αυγή αναδεικνύοντας τη μάλιστα σε τρίτο κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο; 

Γιατί άραγε το περίφημο βαλιτσάκι με τους κοριούς της ΕΥΠ, δεν χρησιμοποιήθηκε π.χ για τις σχετικές με την λίστα Λαγκάρντ συνομιλίες, ή γι αυτές που έγιναν για τις μίζες της SIMENS, αλλά και για όλα τα αμέτρητα σκάνδαλα που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα, και που επιμελώς όλα ανεξαιρέτως κουκουλώθηκαν,από το κοινοβούλιο μέσω των εξεταστικών επιτροπών;

Μήπως πρέπει να προβληματισθούν γιατί το αποκρουστικό πρόσωπο ενός νεοναζιστικού μορφώματος είναι πιο συμπαθητικό, για πεντακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας, από την εικόνα των κομμάτων που ευθύνονται για την εξαθλίωση της κοινωνίας και την μόνιμη εγκατάσταση της αναξιοκρατίας, της σήψης και της διαφθοράς στο δημόσιο βίο της χώρας;

Το σίγουρο είναι ότι δεν έγιναν ξαφνικά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεοναζί, αλλά φαίνεται ότι τα μαύρα μπλουζάκια , ο σωματότυπος των μπράβων, η βία και τα διαρκή εγκλήματα των ναζιστών φοβίζουν λιγότερο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ,από την εξοντωτική πολιτική των ανθρώπων με τα κουστούμια, τις γραβάτες, την καθώς πρέπει συμπεριφορά και τις σπουδές στα ονομαστά πανεπιστήμια του εξωτερικού που διαθέτουν αρκετοί από τους πολιτικούς μας. 
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν η κρίση γεννάει ...τέρατα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator