ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

0


Δείτε αναλυτικά τα περιουσιακά κριτήρια...

Η άρνηση της τρόικας να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κατά 15% οδήγησε στη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα αυξάνεται σε 35 λεπτά το λίτρο, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων.

Προκαταβολή το 25%

Το ποσό της επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, εκτιμάται ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα.

Καθώς η λιανική τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 1,25 - 1,30 ευρώ το λίτρο, η τελική λιανική τιμή -μετά τη χορήγηση του επιδόματος- θα υποχωρήσει κάτω από το 1 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού για την αγορά πετρελαίου.

Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

* Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ).

* Έγγαμοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

* Μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής:

* Άγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας) από 150.000 ευρώ.

* Έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ).

* Το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτω, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000 κ.εκ., έναντι των 2.000 κ.εκ. που ίσχυε.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 15, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator