ΧΩΡΑ ΛΑΜΟΓΙΩΝ - Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 12ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

0


Εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις μέσω offshore εταιρειών που οδήγησαν σε παράνομες κρατικές επιδοτήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνού και άλλα αδικήματα που οδηγούσαν σε αιμορραγία της εθνικής οικονομίας κατά 12 δισ. ευρώ τον χρόνο, συνθέτουν το «παζλ» της έκθεσης πεπραγμένων της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην 90σελίδη έκθεση περιγράφονται όλες οι δραστηριότητές της τον τελευταίο χρόνο με την επισήμανση ότι οι δαπάνες της ήταν ελάχιστες (μόλις 1.342 ευρώ). Ο γ. γραμματέας Γ. Σούρλας τόνισε ότι με το άνοιγμα δέκα φακέλων, όπως των offshore, των εικονικών και πλαστών τιμολογίων, του λαθρεμπορίου καυσίμων κ.λπ. αποδείχθηκε ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία ξεπερνούσαν τα 12 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Στην έκθεση γίνεται μία σύντομη καταγραφή εντυπωσιακών υποθέσεων, από το παρελθόν που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία, όπως:

* Η έκδοση από επιχειρηματία για προμήθεια μηχανημάτων αξίας 8,8 εκατ. (3 δισ. δρχ.) τιμολογίου μέσω offshore εταιρείας ύψους 17,6 εκατ. ευρώ (6 δισ. δρχ.) με συνέπεια να δοθεί επιδότηση 8,8 εκατ. και να καρπωθεί ο επιχειρηματίας 4,4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου.

* Η έκδοση 503.200 πλαστών και εικονικών τιμολογίων ύψους 5 δισ. ευρώ από 4.103 φυσικά και νομικά πρόσωπα το διάστημα 2009 - 12.

* Κρατούμενος στις φυλακές προμήθευσε πλαστά τιμολόγια σε επιχειρήσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ.

* Κληρικός εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 150.000 ευρώ για ανύπαρκτες συναλλαγές.

* Συνταξιούχος εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 4 εκατ. ευρώ ενώ 48 αγρότες της Στερεάς Ελλάδας για ποσό 222,5 εκατ. ευρώ.

* Η έκδοση εικονικού τιμολογίου μέσω offshore σε τιμή 45 φορές μεγαλύτερη από την πραγματική (υπερτιμολόγηση 2.000%). Ενώ η πραγματική αξία ήταν 11.738 ευρώ (4 εκατ. δρχ.) εκδόθηκε τιμολόγιο 510.638 ευρώ (174 εκατ. δρχ.), δόθηκε επιδότηση 231.841 ευρώ και ο επιτήδειος καρπώθηκε 220.102 ευρώ (75 εκατ. δρχ.).

* Ιατρικά μηχανήματα πουλήθηκαν ακριβότερα ακόμα και κατά 400%. Μηχανική βαλβίδα καρδιάς με κόστος αγοράς 1.225 ευρώ τιμολογήθηκε μέσω offshore εταιρείας και την προμηθεύτηκε νοσοκομείο έναντι 5.450 ευρώ.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στον τομέα υγείας όπου υπάρχουν καταγγελίες ότι ο 1 στους 4 πληρώνει «φακελάκι» ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη να γίνουν γνωστοί οι μέτοχοι 3 off shore στη Χαλκιδική που χρωστούν στο Δημόσιο 23 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τονίζεται ότι στην περιοχή του Κρανιδίου επί 4.000 κατοίκων υπάρχουν 200 υπεράκτιες εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα ενώ διατυπώνονται ερωτηματικά για το ποιοι κρύβονται πίσω από εργάτη που εκπροσωπεί 14 από τις off shore εταιρείες στο Κρανίδι και ο ίδιος υποβάλλει φορολογική δήλωση στη ΔΟΥ Π. Φαλήρου

imerisia
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 11, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΧΩΡΑ ΛΑΜΟΓΙΩΝ - Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 12ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator