Θύελλα στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το μπαράζ αποκαλύψεων για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Δύο παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών

0



Δέκτες έγιναν οι παραιτήσεις δυο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Πρόκειται για τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας Απόστολο Κασκάνη.

Είχαν παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, ωστόσο φαίνεται ότι η απομάκρυνσή τους έχει σχέση με τις αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα, ασπίδες και κράνη ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όποιες συλλήψεις μελών Χρυσής Αυγής έγινα από αστυνομικούς της Αθήνας.

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Εντολή για εις βάθος έρευνα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή.

Τις έρευνες αναλαμβάνει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θύελλα στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το μπαράζ αποκαλύψεων για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Δύο παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator