Η σύζυγος του κ.Κόλλια δούλευε στον ΟΓΑ και στη Βουλή ταυτόχρονα !!!

0


«Παρούσα» ταυτοχρόνως σε δύο ελληνικές πόλεις - Κόρινθο και Αθήνα - φαίνεται να υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα η Αθανασία-Δέσποινα Κόλλια, σύζυγος του Κωνστ/νου Κόλλια, βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ, η οποία ήταν κοινοτική γραμματέας του Δήμου Κορινθίων και σήμερα είναι υπάλληλος στη Βουλή.

Σύμφωνα με εκτενέστατο άρθρο της Μαίρης Πολλαλη στην εφημερίδα Real News, η Αθανασία-Δέσποινα Κόλλια «ασκούσε και καθήκοντα ανταποκρίτριας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) από...
το 1991 μέχρι το 2008, οπότε και αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο. Για την εξέλιξη αυτή δεν ενημέρωσε τον οργανισμό, αφού, αντί να υποβάλλει παραίτηση, άφησε τη σφραγίδα της σε τρεις συναδέλφισσές της, οι οποίες μέχρι το Νοέμβριο του 2010 υπέγραφαν εξ ονόματός της. Μετά τις σχετικές καταγγελίες, ο ΟΓΑ πραγματοποίησε έρευνα διαπιστώνοντας την αντιποίηση Αρχής, ωστόσο η ποινή που επιβλήθηκε στην κυρία Κόλλια πριν από μερικούς μήνες ήταν μόλις 15 ημέρες αργίας».

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΟΓΑ, στο οποίο στηρίχθηκε η έρευνα των επιθεωρητών, παρ' όλο που η σύζυγος του Βουλευτή είχε αποσπαστεί στο γραφείο του συζύγου της από το 2008, συνέχιζε να λαμβάνει την αποζημίωση του οργανισμού ως ανταποκρίτρια στον Σολομό Κορινθίας μέχρι το τέλος του 2010.

Η σχετική έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κάνει λόγο για παράβαση καθήκοντος, αναφέροντας πως η κυρία Κόλλια και ο Δήμαρχος Κορινθίας Αλέξανδρος Πνευματικός δεν δήλωσαν την αναστολή των καθηκόντων της δύο χρόνια μετά την απόσπασή της στο πολιτικό γραφείο του άντρα της.

Πηγή: Real News
Από iefimerida

Απάντηση του Κώστα Κόλλια σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας, που αφορά τη γνωστή υπόθεση της συζύγου μου ως ανταποκρίτριας του ΟΓΑ, επέλεξα για μια ακόμη φορά να μην επενδύσω στη σιωπή, θεωρώντας χρέος μου να καταθέσω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. 

Πριν από δύο χρόνια έδωσα μεγάλο αγώνα για να αποσείσω από πάνω μου και το τελευταίο ψήγμα λάσπης που άδικα και εκδικητικά εκτοξεύθηκε εναντίον μου. Δυστυχώς αναμοχλεύεται εκ νέου το ίδιο θέμα, με θύμα και πάλι τη σύζυγό μου, αλλά με σταθερό στόχο την ηθική και πολιτική μου υπόληψη. 

Θυμίζω στους συμπολίτες μου ότι σε τότε τηλεοπτική εκπομπή, η σύζυγός μου είχε κατηγορηθεί ότι εισέπραττε αμοιβή από το ΟΓΑ για υπηρεσίες που δεν παρείχε. Είχα τότε δηλώσει δημοσίως ότι εάν αποδεικνυόταν κάτι τέτοιο θα παραιτούμην από την βουλευτική μου έδρα. Παράλληλα, και για τη διευκόλυνση της πλήρους διαλεύκανσης του θέματος, ζήτησα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από τον ΟΓΑ, το πόρισμα του οποίου ήταν αθωωτικό για τον ρόλο της συζύγου μου στην όλη υπόθεση. 

Το δημοσίευμα, ενώ στον πρωτοσέλιδο τίτλο δημιουργεί εντυπώσεις, στο κυρίως άρθρο, κάνοντας χρήση του πορίσματος του ΟΓΑ, με δικαιώνει απόλυτα καθώς: 

Α) Επιβεβαιώνει ότι στο διάστημα της απόσπασής της, η σύζυγός μου ουδέποτε έλαβε αμοιβή από τον ΟΓΑ, αναφέροντας μάλιστα σε δύο σημεία ότι οι ανταποκρίτριες που αναπλήρωναν τα καθήκοντα της συζύγου μου ελάμβαναν την αντίστοιχη αποζημίωση, και συγκεκριμένα 33 ευρώ εκάστη μηνιαίως. 

Β) Επιβεβαιώνει ότι ουδεμία ζημιά υπέστη ο ΟΓΑ, παραθέτοντας απόσπασμα από το πόρισμα του ίδιου του Οργανισμού όπου αναφέρεται ότι «ο ΟΓΑ δεν ζημιώθηκε διότι τα χρήματα θα τα κατέβαλε ούτως ή άλλως σε όποιον οριζόταν στη συγκεκριμένη θέση.

Γ) Επιβεβαιώνει ότι η μόνη κατηγορία που αποδόθηκε στη σύζυγό μου ήταν ότι «δεν μερίμνησε να ενημερωθεί ο ΟΓΑ για την απόσπασή της», υποχρέωση την οποία σύμφωνα με τον κανονισμό του ΟΓΑ δεν είχε. Αντίθετα, συναίνεσε να ασκούνται τα καθήκοντά της από τις τρεις συναδέλφους της, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αγρότες του δημοτικού διαμερίσματος Σολομού, και υπακούοντας στην προφορική εντολή του αείμνηστου τότε Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Ανδρέου, αφού κανείς δεν δεχόταν να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα υπάλληλος του δήμου. 

Σύμφωνα και με το δημοσίευμα, η έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στηρίχθηκε στο πόρισμα του ΟΓΑ, το οποίο έχει δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα από τις 25/07/11 (ενδεικτικά δείτε ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ) και το οποίο καταρρίπτει κάθε αιτίαση εις βάρος της συζύγου μου.

Λυπούμαι ιδιαιτέρως διότι πολλά, κυρίως ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εκμεταλλεύομενα τη γενικευμένη, και συχνά δικαιολογημένη, δυσφορία και καχυποψία των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, διαστρεβλώνουν τις ίδιες τις πηγές που επικαλούνται. Δήθεν αναπαράγοντας το αρχικό δημοσίευμα, διανθίζουν για δημιουργία εντυπώσεων τα άρθρα τους με ωμά ψεύδη. Αναφέρουν ότι η σύζυγος μου διαμένει στην Αθήνα, ότι είναι υπάλληλος στο μισθολόγιο της Βουλής, ότι το Σώμα Επιθεωρητών την καλύπτει. Αντίθετα, εσκεμμένα αποκρύπτουν το περιεχόμενο του αρχικού δημοσιεύματος, όπου ξεκάθαρα αναφέρεται ότι δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε, ότι ο ΟΓΑ δεν ζημιώθηκε και ότι, ως εκ τούτου, το Σώμα Επιθεωρητών δεν βρήκε να της προσάψει καμία άλλη κατηγορία πλην της μη ενημέρωσης του ΟΓΑ για την απόσπασή της.

Θέλω δημοσίως για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους όσους έσπευσαν να μου προσφέρουν τη συμπαράστασή τους, ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης της Κορινθίας, που στάθηκαν με σεβασμό απέναντι στη σύζυγό μου. Τους άνανδρους λασπολόγους τους παραδίδω στην κρίση των συμπολιτών μου.


Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η σύζυγος του κ.Κόλλια δούλευε στον ΟΓΑ και στη Βουλή ταυτόχρονα !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator