"Άρες μάρες κουκουνάρες" για τις σοβαρές καταγγελίες περί διαπλοκής

0


Μετά τη σοβαρή καταγγελία του βουλευτή της Χ.Α. Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Κοδέλας και Θανάσης Πετράκος, σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη, απευθύνουν δημόσια ερωτήματα για την εταιρεία που ανέλαβε την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο επιλογής του αναδόχου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάνοντας λόγο μάλιστα για «σχέσεις που πιθανόν υποκρύπτουν σχέσεις διαπλοκής».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«Κύριοι υπουργοί, παραβρεθήκατε στην Τρίπολη στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συγχαίρατε εαυτούς και αλλήλους για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υποθέτουμε ότι η παρουσία σας όπως εμμέσως πλην σαφώς τονίσατε είχε στόχο μεταξύ των άλλων να συγχαρεί τον περιφερειάρχη και για τον διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο επιλογής της αναδόχου εταιρείας».

Παράλληλα, σημειώνουν στην επιστολή: «Κύριοι υπουργοί, δεν σας είχαν δημιουργηθεί ερωτήματα όταν πανηγυρίζατε, για την υπεργολαβική σχέση, ιδιαίτερα κατά το έτος 2012, της τεχνικής εταιρείας ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη; Δεν γνωρίζετε ότι στο ΔΣ της ΚΑΣΤΑΤ είναι αντιπρόεδρος η κ. Χρισταλένη Τατούλη του Πέτρου και πρόεδρος ο κ. Βασίλειος Τατούλης με βάση το ΦΕΚ 11516 1 Νοεμβρίου 2011; Δεν γνωρίζετε ότι η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το έργο Αστρους-Τρίπολης (ολοκλήρωση εργασιών στο οδικό τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ) μετά από διαγωνισμό έναντι αστείας έκπτωσης 5,5%, όταν οι μέσες εκπτώσεις, σε τέτοια μεγάλα έργα, είναι πάνω από 30%; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα γιατί μια εταιρεία τεραστίων δεδομένων όπως η ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ, που αναλαμβάνει έργα ακόμα και στο εξωτερικό, αναθέτει υπεργολαβικά στην κατασκευαστική εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη το 40% περίπου του έργου;»

Και οι βουλευτές Αρκαδίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτουν: «Αναρωτιόμαστε η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ είχε τόσο μεγάλη ανάγκη και ανέθεσε στην ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη σχεδόν το μισό έργο; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα ότι η ΤΕΡΝΑ, ένα χρόνο αργότερα, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Έχετε ερωτήματα για αυτές τις σχέσεις που πιθανόν υποκρύπτουν σχέσεις διαπλοκής;»

Ούτε κουβέντα για ...την ταμπακιέρα..!!!.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε γραπτή δήλωσή του κάνει λόγο για «πόλεμο λάσπης» εναντίον του από τη Χρυσή Αυγή και το ΣΥΡΙΖΑ, και σημειώνει: «Στο λαϊκισμό των άκρων, η Πελοπόννησος απαντά με την πρωτοπορία της σε όλα τα επίπεδα. Πρώτοι ολοκληρώσαμε μια διαδικασία που στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει ανοικτή επί σχεδόν δεκαετίες και για αυτό είμαστε υπερήφανοι».

Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζει ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μιχαλολιάκος δεν θα αναγκάσουν τον λαό της Πελοποννήσου να μένει με το κεφάλι χωμένο στη μιζέρια με τα φτηνά τους κολπάκια. Δεν τους κάνουμε το χατίρι. Ούτε το παρακράτος, ούτε η μαφία των εργολάβων των σκουπιδιών έχει θέση στην Πελοπόννησο. Ούτε ασφαλώς και οι πολιτικοί τους εκφραστές. Και ας τρομάζουν όσο θέλουν τα πολιτικά συνεταιράκια, που προστρέχουν σήμερα ξεδιάντροπα στην κυβέρνηση που οι ίδιοι σε κάθε τους λέξη επιχειρούν υβριστικά να αποδομούν. Κι αυτό είναι αναμενόμενο. Δεν τους ένοιαξε ποτέ το δημόσιο συμφέρον, παρά μονό πώς θα εξυπηρετήσουν τη δική τους φτηνή ιδιοτέλεια».
Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Άρες μάρες κουκουνάρες" για τις σοβαρές καταγγελίες περί διαπλοκής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator