Επικίνδυνα χαζός

0


του Θανάση Καρτερού

Σε επικοινωνιακό σόου για την εργατικότητα της κυβέρνησης και την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, εξελίχθηκε και η τελευταία από τις σπάνιες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Για χάριν των ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες «συνεχή παρουσία και δράση» ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, ενώ για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές, συνέστησε στους υπουργούς να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της κυβέρνησης. Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά γίνονται για το θεαθήναι και καταλήγουν να είναι επικίνδυνες, γράφει στην «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός.

Τι χαρακτηρισμός αξίζει σε ένα πρωθυπουργό ο οποίος αφηγείται «success stories» στους πολίτες της χώρας του, τη στιγμή που τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο; Που η σχέση του με την αλήθεια είναι τόσο σοβαρά διαταραγμένη, ώστε να προκαλεί εύλογες υποψίες ότι έχει χάσει πλέον οριστικά τη δυνατότητα να την ξεχωρίζει από το ψέμα, το παραμύθιασμα και τον πολιτικαντισμό; Που καθοδηγείται από τη γνωστή αρχή - αν τα γεγονότα διαψεύδουν όσα λέω, τόσο το χειρότερο γι' αυτά;

Για τον Αντώνη Σαμαρά, φυσικά, ο λόγος. Για όσα τόσο καιρό υποστηρίζει, ότι βγαίνουμε από το τούνελ, ότι αρχίζει το Greecovery, ότι τελειώνει η εποχή των θυσιών και μπλα-μπλα-μπλα. Και επιμένει μ' εκείνο το περισπούδαστο και το θέλω-να-είμαι-μέγας-ηγέτης ύφος κόντρα στα γεγονότα, κόντρα στην εμπειρία εκατομμυρίων ανθρώπων, κόντρα στη φτώχεια που έχει αρπάξει από τον λαιμό τα περισσότερα νοικοκυριά, κόντρα στην αγριότητα της πολιτικής του, κόντρα σε ό,τι κινείται και κυρίως σε ό,τι δεν κινείται στην έρημη χώρα του.

Ήλθε λοιπόν τώρα ο εκ των καθοδηγητών και εντολέων του υπάλληλος του ΔΝΤ κύριος Τόμσεν να κάνει σκόνη και μπούλμπερη τα παραμύθια. Ανάπτυξη είπατε; 0,6% το 2014 και αν... Μηδέν κόμμα έξι τοις εκατό ολογράφως, για να το εμπεδώσουμε. Και αν διεθνώς δεν υπάρξει επιδείνωση, και αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις -ανατριχιάσατε;-, και αν υπάρχει κοινωνική γαλήνη και πολιτική σταθερότητα. Και αν το όνομα του πρωθυπουργού αρχίζει από σίγμα και όχι από ταυ - αυτό μόνο δεν μας λέει.

Και για όποιον διατηρεί αμφιβολίες για το τι μας περιμένει όσο ο Σαμαράς παραμένει, ήρθε και η επίσημη έκθεση του ΔΝΤ για να πολλαπλασιάσει τα αν και τη μαυρίλα του Τόμσεν. To ξέραμε, θα πείτε. Αν μάλιστα χωθεί κανείς λίγο βαθύτερα στα ήξεις αφήξεις αυτών των ανεκδιήγητων εκθέσεων, θα διακρίνει την επιδίωξη των συντακτών τους, όχι να βγάλουν την Ελλάδα από το τούνελ, αλλά την ουρά τους από το ελληνικό δράμα. Εμείς το είπαμε ότι αν δεν και αν δεν, τότε δεν βγαίνει το σωστό μας πρόγραμμα. Ας λένε. Ο Σαμαράς ζει τον μύθο του. Αλλά αν πιστεύει ότι θα τον ζήσουν για καιρό ακόμα οι Έλληνες, δεν είναι μόνο χαζά επικίνδυνος -είναι και επικίνδυνα χαζός...
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επικίνδυνα χαζός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator