Παρακμή

0


Στις προηγούμενές μου αναρτήσεις, εδώ κι εδώ προσπάθησα με μια μικρή δόση χιούμορ, να περιγράψω σημερινές καταστάσεις. Έγραφα για τον τύπο του νεοέλληνα ή αλλιώς ελληνάρα –χωρίς να εξαιρώ και τον εαυτό μου- και για τις συμπεριφορές του. Το αν η χώρα βουλιάζει άστο καλύτερα.

Αυτός ο τύπος που κατηγορεί διαρκώς την κυβέρνηση για αδιαφορία και την επόμενη στιγμή δωροδοκεί την πολεοδομία, χτίζει αυθαίρετα, κλέβει την εφορία, μολύνει το περιβάλλον, δε σέβεται τις ουρές, περνάει με κόκκινο… και γράφει τους πάντες κανονικά.

Κάποιος σχολιαστής, το παραθέτω αυτούσιο, έγραψε: «Πως είστε τόσο σίγουρος για την εθνικότητα αυτών που περιγράφεται; Με λόγια που χαρακτηρίζουν όλο το Έθνος, προσβλητικά όπως ελληναράς ,νεοέλληνας , τεμπέλης , σκυλάς ,κλπ που υποκρύπτουν ρατσισμό για το Έλληνα; Αλήθεια εσείς αυτοπροσδιορίζεσθε ως Έλληνας η κάτι άλλο;»

Εντάξει ελεύθερο φόρουμ είναι εξ άλλου το antinews για να λέμε τη γνώμη μας.

Αλλά ξαφνικά προχθές βλέπω την παρακάτω φωτογραφία.

Όπα είπα! Τι είναι αυτό το πράγμα βρε παιδιά; Πίτσες «μαργαρίτα» και πάνω ο αοιδός που του έκατσαν βαριές όσες έφαγε; Βλέποντας καλύτερα είδα ότι πρόκειται για λουλούδια. Πανέρια με λουλούδια. Μπορεί και νεκρολούλουδα! Αυτό είναι διασκέδαση!

Αν προσέξουμε όμως την εικόνα θα δούμε ότι η λαϊκή καψούρα έχει τη φωνή της. Τη φωνή της κλάψας. Προσέχοντας περισσότερο νομίζω ότι και ο ίδιος έχει βαρεθεί ή τον πείραξαν τα γυρόπιτα και σαν να έχει δυσκοιλιότητα είναι. Και ο μπουζουκτσής από πίσω το παράτησε το όργανο και τη μύτη του πιάνει. Ποιος ξέρει γιατί.

Βέβαια ο τραγουδιστής τη δουλειά του κάνει. Και μάλιστα μου είναι και συμπαθής. Και ούτε το παίζει και επαναστάτης της Μυκόνου.

Όμως είναι εικόνα αυτή; Είναι εικόνα χώρας που ματώνει για να βρει διέξοδο; Είναι ακόμα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων Ελλήνων;

Εντάξει δεν το γενικεύω, δε διασκεδάζει όλος ο κόσμος έτσι. Το μεγάλο μέρος μάλιστα δε διασκεδάζει καθόλου. Αλλά δεν είναι αυτό το πράγμα παρακμή;

Αλλά τι να κάνουμε; Μήπως είναι αυτή είναι η παιδεία των ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα;

Δημοσίευση: Αυγούστου 22, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παρακμή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator