ΣΥΡΙΖΑ - Το «επονείδιστο χρέος» κατάπιε τις Γερμανικές αποζημιώσεις

0


Οσο τα κυβερνητικά αδιέξοδα μεγαλώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πιο «ρεαλιστής» στέλνοντας μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες. Στους κεντρώους και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, στην Μέρκελ, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ κ.λ.π. Ένα από αυτά είναι το οριστικό καταχώνιασμα των απαιτήσεων μας από την Γερμανία. 

Αναίσχυντα και ανερυθρίαστα όλοι οι πολιτικάντηδες σπεκουλάρισαν με το αίμα 600.000 Ελλήνων, το οποίο χύνουν τελικά ως σπονδή υποταγής στα πόδια των νέων γκαουλάιτερ. Η κυβέρνηση έβγαλε τον φάκελο από ένα συρτάρι και «με τιμές αρχηγού κράτους» το καταχώνιασε σε άλλο πιο βαθειά. Ο «ασυμβίβαστος» ΣΥΡΙΖΑ τον πέταξε στην πυρά και έβαλε στην θέση των απαιτήσεων μας την διαγραφή του «επονείδιστου» χρέους. Για να δούμε πόσο «αθώα» είναι αυτή η ανταλλαγή;

Κατ αρχάς δεν μας εξηγούν, γιατί αποποιούνται το δώρο, που μας άφησε η προηγούμενη γενιά, πληρωμένο από το ίδιο της το αίμα; Είναι το δώρο που μπορεί να εξαργυρώσει 100% την αφροσύνη των προηγούμενων ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι υπάρχει η ελάχιστη δυνατότητα επιστροφής στην αφασία, που και εκείνοι (η «φωτισμένη» αριστερά) συνδιαμόρφωσαν. Μπορούμε όμως να κάνουμε, ένα νέο ξεκίνημα· δύσκολο, κοπιώδες, αλλά χωρίς τα ασήκωτα βαρίδια του χρέους. Το χρέος είναι στο σύνολο του επονείδιστο, πρώτον· γιατί μας χρωστάνε περισσότερα και δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε ποτέ κανένας λόγος να χρεωθούμε, ούτε ένα γρόσι. Την απάντηση στην υποτέλεια του χρέους, την δίνει ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης, ο οποίος επεσήμανε την καταστροφική επίδραση του δανείου στον λαό. Μέχρι τότε οι στρατιώτες πολεμούσαν για την πατρίδα. Με τα δάνεια μάθανε σε μισθό και δεν πήγαιναν πουθενά χωρίς λουφέ, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα των εμφυλίων και της καθυπόταξης στα σημερινά αφεντικά μας. Ας συγκρίνουμε ποιες ήταν οι ανάγκες αυτών των στρατιωτών, για τις οποίες ο γέρος έλεγε, ότι δεν έπρεπε να πάρουμε δάνεια και να αρκεστούμε σε όσα είχαμε και ποιες ήταν οι νεοελληνικές «ανάγκες» που καλύψαμε με δάνεια και μάλιστα σε εποχές που το κράτος εισέπραττε ιλιγγιώδη ποσά από την φορολογία (της ευημερούσας τότε οικονομίας) και από δωρεάν ενισχύσεις (Ε.Ε.- σχέδιο Μάρσαλ). Το λέω αυτό, γιατί οι ΣΥΡΙΖαίοι υπονοούν ως «επονείδιστο» μόνο το τμήμα εκείνο του χρέους, που έχει να κάνει με αρπαχτές. Απλά υπονοούν· μέχρι τώρα δεν μας έχουν εξηγήσει καν, ούτε πόσο είναι, ούτε τα ακριβή κριτήρια του «επονείδιστου» και κυρίως ούτε τι θα κάνουν με το υπόλοιπο.

Εκαναν όμως το σφάλμα να μας πουν, ποιο είναι το κεφάλαιο χρέους των Γερμανών και μάλιστα χωρίς να κοστολογούνται οι ανθρώπινες ζωές των 600.000 θυμάτων τους. 160 δις ευρώ. Με τους κανονικούς τόκους, τους τόκους υπερημερίας (70 χρόνια ληξιπρόθεσμο χρέος) και τον ανατοκισμό, νομίζω, ότι το 1,5 τρις είναι ο πιό μετριοπαθής υπολογισμός, που θα μπορούσε να γίνει. Αν δεν είχε γίνει το κούρεμα, το δικό μας χρέος θα ήταν 500 δις. Το 1/3ο δηλαδή!!!!! 

Αυτός είναι ο λόγος, που το κάνουν όλοι τους γαργάρα. Όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαρακτηρίσει «επονείδιστο» το μισό χρέος και θα τρίβει τα χέρια του ο Σόιμπλε. Μήπως και ο ίδιος, αυτό δεν θα έκανε; Απλά πλέον παραγράφεται οριστικά το Γερμανικό χρέος. Υπάρχει καλύτερη παραγραφή του Γερμανικού χρέους από αυτήν; Η ίδια η αριστερά, ο ίδιος ο Μανώλης Γκλέζος παραδέχεται, ότι τους χρωστάμε. Μάλιστα διάβασα και την ανοιχτή επιστολή του προς τον Σόιμπλε, όπου δεν διαχωρίζει την θέση του από το «επονείδιστο χρέος» του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά λέει τις ίδιες τρίχες με τον Αδωνι, ότι δήθεν «διεκδικούμε». 

Αυτός που είναι εν αναμονή κυβέρνηση αγαπητέ Μανώλη, αν δεν έχει ξεπουληθεί ήδη, δεν λέει «διεκδικώ»· ξεκαθαρίζει, ότι θα συμψηφίσει το Ελληνικό χρέος με το Γερμανικό. Εσείς λέτε ακριβώς αυτό που λένε και οι σημερινοί: Ότι θα πληρώνουμε κανονικότατα τα χρέη μας και απλά θα «διεκδικούμε» τα λεφτά από την Γερμανία, απευθυνόμενοι στα διεθνή δικαστήρια, δηλαδή στα τσουτσέκια τους. [Πολύ ακριβά την πληρώνουμε την σημαία σου Μανώλη και μην ανησυχείς· κανένας δεν θέλει να σε αποσπάσει από την αγκαλιά των συντρόφων σου.]

Όταν η σημερινή κυβέρνηση γιόρταζε την μετακομιδή του φακέλου από το ένα συρτάρι στο άλλο, οι Γερμανοί ψέλλισαν «ναί· υπάρχει κάποιο θέμα. Θα το δούμε εν καιρώ». Βέβαια τώρα έχουν εκλογές και το πήραν πίσω, αλλά έτσι είναι αυτά τα θέματα· πηγαινοέρχονται, μαγειρεύονται και κάποια μέρα ξεφουρνίζονται οι «λύσεις». Θα μαγειρευτούν τα νούμερα, θα μαγειρευτούν οι τόκοι και κάποια μέρα θα διαπιστώσουμε, ότι το αίμα 600.000 Ελλήνων κοστίζει όσο ένα μπουκαλάκι κάτουρο.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να απαντούν, ότι το πόσο είναι το επονείδιστο χρέος, θα το μάθουν και εκείνοι, όταν γίνουν κυβέρνηση!!!!! Συνεπώς τότε θα σχεδιάσουν και τον τρόπο αποπληρωμής του, γιατί τώρα σχέδια για την αύξηση του μας παρουσιάζουν μόνο. Μάλιστα είναι τόσο ξετσίπωτοι, που λένε «δεν θα πεθάνει ο Ελληνικός λαός, για να πάρουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι», όταν ακριβώς αυτό σχεδιάζουν. Μέχρι ώρας ο λαός βόγκηξε, χωρίς να έχουμε δώσει από δικά μας ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους. Αντίθετα συνεχίζουμε να παίρνουμε και να τα δίνουμε μαζί με το αίμα μας για την διατήρηση της γραφειοκρατικής τρέλας. Όχι βέβαια τα δισεκατομμύρια, που μας λένε οι σφουγγοκολάριοι (τα οποία απλά ανατροφοδοτούν το χρέος) αλλά ακόμη και σήμερα συνεχίζουμε να έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, που καλύπτεται αφενός από τους τοκογλύφους και αφετέρου από τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις προκαταβολές φόρων. 

Μας εξοντώνουν μόνο και μόνο για να την βγάλει μερικούς μήνες παραπάνω η μικρομεσοαστική γραφειοκρατική πελατεία των πέντε συστημικών κομμάτων. Δεν θέλουν, ούτε να βάλλουν όλο τον πληθυσμό στην προστασία και την εργασιακή εγγύηση του δημοσίου, ούτε να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Εξακολουθούν να απαιτούν την νομή του δημόσιου χρήματος από τους «άξιους» και την διαρκή πλήρωση του ταμείου από όλους εμάς τους ανάξιους. Στο μόνο που διαφωνούν μεταξύ τους, είναι το ποιοι είναι οι «άξιοι» που οφείλουμε να σβερκωθούμε. Η κυβέρνηση, λέει, θα απολύσει 15.000 ανάξιους, για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους… και στην συνέχεια θα τους αντικαταστήσει με ισάριθμους «άξιους»!!!!!!!! Και σε όλα αυτά θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει και την εξόφληση του «ενάρετου» τμήματος του χρέους, δηλαδή του τμήματος εκείνου, που δόθηκε για μισθούς των «άξιων». Συγχαρητήρια Μανώλη· ο Αντρέας ξεφτίλισε τον Μάρκο, ο Αλέξης ξεφτιλίζει εσένα. Τουλάχιστον ο Αντρέας δεν ήταν πιτσιρίκος, όταν το κατάφερε αυτό… 

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουλίου 15, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΡΙΖΑ - Το «επονείδιστο χρέος» κατάπιε τις Γερμανικές αποζημιώσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator