Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΟΥΝΤΑ - ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ nerit.gr - Ανακοίνωση των διαχειριστών

6


Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται σε όσους ενοχλούνται από τη κατοχύρωση του domain name nerit.gr και έχει πληροφοριακό χαρακτήρα για να το σκεφτούν δύο φορές πριν (ξανά;) προχωρήσουν σε ενέργειες που αποτελούν καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και των νόμων που διέπουν το διαδίκτυο παγκοσμίως.

Το troktiko.eu, πραγματοποίησε αίτημα κατοχύρωσης του domain name nerit.gr στις 12/06/2013, νόμιμα, καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη κατοχύρωσης & ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της εταιρείας WEBTEC που είναι αδειοδοτημένος καταχωρητής ονομάτων .gr από την ΕΕΤΤ.

Τη στιγμή κατοχύρωσης δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει και μέχρι σήμερα) φορέας που να κατέχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στην ονομασία «NERIT» & κατ' επέκταση δεν προβλέπετε βάση του κανονισμού που διέπει τα domain names, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρεμποδίσει την λειτουργία του domain name εντός του νομικού πλαισίου.

Όπως είναι γνωστό για τους μυημένους στην αγορά των domain names, ισχύει ο κανόνας «first come first served» , οπότε ακόμη και αν μελλοντικά κάποιος αποκτήσει εμπορικό δικαίωμα στην ονομασία «nerit» δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το domain name από τη κατοχή μας.

Στις λίγες ημέρες λειτουργίας του το nerit.gr έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Το περιεχόμενο του έκανε το γύρο του κόσμου & η ταχύτητα διάδοσης του ξεπέρασε κάθε ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2013 οι διακομιστές ονοματοδοσίας του nerit.gr σταμάτησαν να εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας να μην είναι προσβάσιμη παγκοσμίως.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η ελεύθερια της έκφρασης έχει υποστεί τεράστια ζημία αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο αρμόδιο για να ενημερωθούμε για τυχών «ενστάσεις» της ΕΕΤΤ & παρέμβαση του «ΙΤΕ» στους διακομιστές ονοματοδοσίας , ωστόσο δε τα καταφέραμε λόγω Σαββατοκύριακου.

Οι τεχνικοί μας αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής καταχώρησαν νέους διακομιστές ονοματοδοσίας στο nerit.gr προκειμένου τουλάχιστον από το βράδυ του Σαββάτου να επανέλθει σε λειτουργία.

Η αδιάκοπη λειτουργία του nerit.gr και η παραμονή του στη κατοχή μας ξεπερνά εμάς. Αφορά την ελευθερία του διαδικτύου, την ελευθερία του λόγου.

Δεν είναι η ΕΡΤ, δεν είναι το troktiko.eu, δεν είναι το διαδίκτυο, είναι η ίδια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Ευελπιστούμε η ΕΕΤΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τους κανονισμούς & επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Διαδίκτυο, το τελευταίο οχυρό, πρέπει να το υπερασπιστούμε.

Η ομάδα του troktiko.eu
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2013

6 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΟΥΝΤΑ - ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ nerit.gr - Ανακοίνωση των διαχειριστών"
ΟΡΦΕΑΣ είπε...

αν η δημοκρατία λέει πως μπορείς να κλέβεις πορτοφόλια , καλά έκανες ...αλλά εμείς δεν χρειαζόμαστε άλλη τέτοια δημοκρατία ..


15 Ιουνίου 2013 στις 5:30 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Οι αρπαχτές κάποτε πρέπει να τελειώσουν στην υποτιθέμενη δημοκρατία μας...


17 Ιουνίου 2013 στις 1:22 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Άμα ο πιτσαδόρος το χρειάζεται τόσο πολύ ας κάνει ό,τι προβλέπεται από τις αρχές λειτουργίας του Διαδικτύου: Ας το αγοράσει από αυτόν που το έχει. Διαφορετικά ας πάει να πνιγεί ο τενεκές που νομίζει πως οι αποφάσεις παίρνονται 10 λεπτά πριν το δελτίο ειδήσεων για να τις φάνε αμάσητες ζώα σας κάποιους που σχολιάζουν από πάνω.
Επίσης περιμένουμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να μας εξηγήσουν ποιος, πως και γιατί έριξε το site που οι άνθρωποι κατείχαν νομιμότατα. Ζώα.


17 Ιουνίου 2013 στις 2:52 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Αν κατοχυρώνατε το όνομα του domain σε αδιάφορο
χρόνο θα ήμουν μαζί σας...

αλλα το κατοχυρώσατε γνωρίζοντας ήδη το όνομα τις νέας κρατικής τηλεόρασης και δημιουργήσατε το domain περιμένοντας να το πουλήσετε αγρια στο κράτος και κατά επέκταση σε εμάς.

με λίγα λόγια είσαστε επίσης λαμόγια και καιροσκόποι.


17 Ιουνίου 2013 στις 8:21 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ti na po thn katastrecane


1 Ιουλίου 2013 στις 2:19 μ.μ.
Κανένας είπε...

Χαιρετώ σας. Δεδομένου ότι το νόμιμο ΔΕΝ - δεν , δεν , δεν - είναι πάντα ΚΑΙ ηθικό (μεγάλε Βουλγαράκη!!!!), το θέμα που παρουσιάζετε είναι κάπως πιο περίπλοκο. Με την ίδια λογική θα μπορούσατε να οικειοποιηθείτε και ένα π.χ. ποίημα κάποιου που σας το είχε δείξει προτού να το κατοχυρώσει, και από πάνω μετά να του ζητούσατε και δικαιώματα! Εσείς λοιπόν θεωρώ ότι πέσατε σε παγίδα τύπου Βουλγαράκη και μας παρουσιάζεται κάτι που ΝΑΙ, βεβαίως είναι νόμιμο, αλλά μη μας ζητάτε να θεωρήσουμε ότι είναι και ηθικό. Φιλικά, Κανένας.


13 Αυγούστου 2013 στις 8:08 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator