Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσει η Εκκλησία;

0


Πριν τρία χρόνια είχα γράψει ότι με την αλλαγή οργανογράμματος σε μια δημόσια υπηρεσία, νόμιμα και συνταγματικά μπορεί να απολυθεί ο κάθε υπάλληλος. Ο δάσκαλος του Βενιζέλου, ο Μανιτάκης που τον έκαναν υπουργό, έλεγε τότε γενικώς ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές. Έκανε λάθος Απόδειξη το σημερινό συμβάν της απόλυσης των αντιπαραγωγικών υπαλλήλων της ΕΡΤ απο την παραγωγική κυβέρνηση. 
Άκουσα ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών αντέδρασε στο θέμα αυτό. Εδώ διερωτάται κανείς με τί οργανόγραμμα ως δικαιολογία θα απολυθούν κάποια στιγμή ιερείς. Η απάντηση είναι απλή. Με αλλαγή του αριθμού των Μητροπολιτών και των Μητροπόλεων ανά περιφέρεια. Στην επόμενη δόση η Εκκλησία θα ανεξαρτοποιηθεί και από το κράτος. Πριν όμως ένα μέρος της περιουσίας της θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και στα χέρια των δανειστών αφού η Εκκλησία υπάγεται στο κράτος. Επόμενος στόχος το φορολογικό καθεστώς του αγίου Ορους΄. 
Απο χτές, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πωλήσει τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ σε Ρωσικές εταιρείες σε καλή τιμή και για Εθνικούς λόγους, περίμενα κάποια “εξτρεμιστική” πράξη προκειμένου να στραφεί η προσοχή όλου του κόσμου αλλού. 
Επιβεβαιώθηκα… Πέταξαν όλο τον κόσμο έξω απο την ΕΡΤ ενώ αυτοί παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους. Εφόσον η χώρα δεν παράγει οι δυνατές λύσεις είναι τρείς: 
ή να αυξήσει την παραγωγή, κάτι που η κυβέρνηση δεν κάνει ή δεν την αφήνουν να κάνει
ή να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις
ή να απολύσει κόσμο
Υπενθυμίζω, ότι ο λόγος για τον οποίο δεν πωλήθηκαν οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στις Ρωσικές εταιρείες είναι γιατί δεν τους δόθηκαν νομικές διαβεβαιώσεις απο τη κυβέρνηση, ότι όσα χρωστούσαν στη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ οι Ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν ως εκ θαύματος ΚΑΙ στον διαγωνισμό θα τα πλήρωναν. Βασικά η κυβέρνηση ήθελε οι Ρώσοι να τους τα χαρίσουν. Δεν το πέτυχαν και χάλασε η δουλειά. Αυτή είναι η γνώμη μου. Περισσότερα εδώ. 
Πρέπει σε αυτό το σημείο όμως να πούμε και μερικά σωστά πράγματα… 
Δεν είναι κακό αυτό που έκανε η κυβέρνηση απο πρακτική άποψη. Η διασικασία αυτή είναι η καλύτερη για περιπτώσεις σαν της ΕΡΤ και περιμένω ότι το ίδιο θα γίνει και με τις ΔΕΚΟ. Τέτοιες διαδικασίες όμως απόλυσης και επαναπρόσληψης γίνονται αυθημερόν. 
Πράγματι, η ΕΡΤ δεν είναι παραγωγική. Και η κυβέρνηση όμως δεν είναι παραγωγική. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες για να μεταθέσει έστω τους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ πρίν τους απολύσει. Ετσι γίνεται στις οργανωμένς κοινωνίες ή σε αυτές που ισχυρίζονται ότι κάνουν το σωστό για το καλό της χώρας. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά δανείζεται, γεμίζει τις τράπεζες πάλι με λεφτά, πετάει έξω από το σύστημα όσους δεν κάνει κέφι και μετά βάζει μέσα στη στάνη με το φαγητό τους δικούς της γιατί έρχονται και εκλογές… Αυτό είναι και απάνθρωπο και ρατσιστικό και φασιστικό. 
Ωρα για παραίτηση.

Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσει η Εκκλησία;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator