ΑΝΕΚΔΟΤΟ: "Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ"

2


Πηγαίνει ο διευθυντής μιας παραδοσιακής οικογενειακής εταιρίας με το όνομα "Δημητράκας", που κατασκευάζει καρφιά σε μια διαφημιστική εταιρία για να εκσυγχρονιστεί και αυτός, και να  προωθήσει το προϊόν του με τους μοντέρνους τρόπους και τεχνικές.  
Αφού τον ρωτάει ο Marketing Manager της  διαφημιστικής κάποια πράγματα,  του λέει να ξαναπεράσει σε μια  βδομάδα γιατί θα έχει έτοιμο το σποτάκι της διαφήμισης. 
Πράγματι, πηγαίνει την επόμενη βδομάδα ο διευθυντής στη διαφημιστική εταιρία, τον κερνούν ποτό, φαγητό και  τον βάζουν στο μεγάλο καναπέ στην αίθουσα προβολής για να παρακολουθήσει το σποτάκι. 
Αυτό παρουσίαζε το Χριστό πάνω στο σταυρό και τελείωνε με τη φράση:  
"ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ, ΜΟΝΟ  ΠΡΟΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑ"


Ο διευθυντής, σοκαρίστηκε και τους εξέφρασε τον προβληματισμό του  για την απήχηση που θα είχε το  σποτάκι στο χριστιανικό πληθυσμό κλπ. κλπ. Ο manager της διαφημιστικής προβληματίστηκε και του είπε να περάσει πάλι την επόμενη εβδομάδα να παρακολουθήσει ένα άλλο σποτάκι που θα έφτιαχναν. 


Ξαναπηγαίνει την επόμενη βδομάδα ο  διευθυντής στη διαφημιστική εταιρία,  τον κερνούν ποτό, γλυκό για να γιορτάσουν την επιτυχία και τον  βάζουν στο  μεγάλο  καναπέ στην αίθουσα προβολής για να  παρακολουθήσει το σποτάκι.  

Αυτό παρουσίαζε πάλι το Χριστό πάνω  στο σταυρό και τελείωνε με τη  φράση:  
"Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ, ΜΕ ΤΙΣ  ΠΡΟΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑ"


Tσαντίζεται τότε ο διευθυντής και  λέει στον τύπο από τη διαφημιστική:  

-Θέλω ένα σποτάκι που να μην  παριστάνει επιτέλους το Χριστό πάνω  στο  σταυρό. Ξεκολλήστε από αυτή την ιδέα γιατί δε θα πουλήσουμε ούτε ένα καρφί. 
-Ο.Κ. mister, του απαντά ο μαρκετίστας κατάλαβα τι ακριβώς ζητάτε, την άλλη εβδομάδα θα σας έχουμε ό,τι  ζητάτε. 


Πάει λοιπόν την επόμενη εβδομάδα ο  διευθυντής επιφυλακτικός για να δει  το σποτάκι, ακολουθεί όλο το  διαδικαστικό με τα ποτά, κλπ. και  πάει να  δει  το νέο σποτ που του υποσχέθηκαν.

Αυτό που παρουσίαζε ήταν ο Χριστός  που έτρεχε μακριά από το σταυρό  και το σποτ τελείωνε με δύο Ρωμαίους  στρατιώτες να λέει ο ένας στον  άλλον: 


 "ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ 'ΠΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ, ΜΟΝΟ  ΠΡΟΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑ" !!!
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2012

2 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΕΚΔΟΤΟ: "Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ""
Ανώνυμος είπε...

Κ. διαχειριστά του «Parakato.gr», το δημοσίευμά σας οφείλουμε να το σχολιάσουμε ταπεινά ως ατυχέστατο και εξαιρετικά θλιβερό,παρά μια αφορμή για γέλια! Φθηνό χιοῦμορ σέ τέτοιες τόσο δύσκολες ὧρες!
Όσοι όμως με την Χάρη του Θεού γίναμε από την ημέρα της βαπτίσεώς μας μέλη της Μίας , Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας μας, διδασκόμαστε από τον (μικρό ή μεγάλο) πνευματικό μας αγώνα για να βρούμε τον Θεό και να ενωθούμε μαζί Του (για τον σκοπό αυτόν ήρθαμε στον κόσμο), αλλά μαθαίνουμε και απ’ τις (πολλές ή λίγες) πτώσεις και αμαρτίες μας ότι τελικά από την ειρωνεία, την βλασφημία, την κακοπροαίρετη κριτική και την ίδια την αμαρτία μας (αμαρτία=αστοχία), ο Θεός δεν πρόκειται να πάθει τίποτε. Εμάς αποκλειστικά βλάπτουν όλα αυτά διότι μέσω αυτών χάνουμε το πραγματικό νόημα της ζωής μας.
Αυτό επιβεβαιώνει καθημερινά και ο διαχρονικός λόγος των Πατέρων της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα η γνώμη ενός Σεβασμίου Ιεράρχη Της που τονίζει ότι:
«Είναι χίλιες φορές πιο εύκολο στον άνθρωπο να πει και να παραδεχθεί ότι η θρησκεία του είναι σκέτο λάθος, παρά να πει και να παραδεχθεί ότι η σκέψη του και η ζωή του ήταν ένα λάθος.
Ο άνθρωπος αφήνει πολύ πιο εύκολα τη θρησκεία του, παρά το εγώ του και πάντα ψάχνει για θρησκεία που δεν θα θίγει το εγώ του.»

Ευχαριστώ για το βήμα.Καλή μας μετάνοια, ιδιαιτέρως τούτη την περίοδο της μεγάλης Τεσσαρακοστής την οποία διερχόμαστε…


16 Μαρτίου 2012 στις 3:29 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Α, ρε, πρόκες Δημητρακα που θελουν κατι χριστιανοι
σαν τον απο πανω μου


16 Μαρτίου 2012 στις 10:49 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator