Πέτρο αυτά τα είπες στον Φούχτελ;;;

0



Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βρίσκεται στην Γερμανία για μία σειρά σημαντικών επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Γερμανικής κυβέρνησης. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Πελοπόννησος με περιφέρειες της Γερμανίας.

Χθές το πρωί ο κ.Τατούλης συναντήθηκε με τον αρμόδιο για τα Ελληνικά θέματα υφυπουργό της Γερμανικής κυβέρνησης κ.Χοακίμ Φούχτελ.

Ο κ.Φούχτελ ήταν εξαιρετικά φιλικός και διαχυτικός με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και είχε μόνο καλά λόγια να πεί για την εμπειρία της επίσκεψης του στην Τρίπολη.

Είπε ότι με πολύ νοσταλγία θυμάται την επίσκεψη αυτή αλλά και την τόλμη του κ.Τατούλη να περπατήσουν μαζί στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Πελοποννήσου.


Σε άρθρο του όμως στην Απογευματινή τον Μάρτιο του 2003 με τίτλο "Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ" ο κύριος Τατούλης έγραφε:

"...Ο Γαλλογερμανικός άξονας στο εσωτερικό της Ε.Ε, αν και έχει διαφορετικά σημεία εκκίνησης, έχει ήδη καταφέρει να εδραιωθεί στις πολιτικές ισορροπίες της Ε.Ε και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της ευρωπαϊκής ηπείρου στον 21ο αιώνα. Το ζητούμενο είναι αν συμφέρει την χώρα μας να προσχωρήσει ανεπιφύλακτα στον άξονα αυτό, όπως έχει ήδη δηλωθεί επισήμως από υψηλά κυβερνητικά στελέχη...."

"...Ο Γαλλογερμανικός άξονας είναι αυτός που πρώτος έχει μιλήσει για πολιτική περιθωριοποίηση των μικρών κρατών στο εσωτερικό της Ένωσης, για τις δύο παράλληλες – εξ’ ορισμού των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών - προεδρίες, για την ανάγκη να αυξηθούν οι αρμοδιότητες και τα δικαιώματα των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών σε αντιδιαστολή με τα μικρότερα. Ο Γαλλογερμανικός άξονας είναι αυτός που προσεγγίζει την επιζητούμενη φεντεραλοποίηση της Ε.Ε με έναν ιδιότυπο ελιτισμό απέναντι στις μικρές χώρες και με το ιδεώδες των κλειστών κρατικών πυρήνων, οι οποίοι θα κινούνται παράλληλα και συχνά αντιδιαμετρικά με τη νέα διευρυμένη Ευρώπη..."

"...οι χώρες που τώρα προσεγγίζουν τον Γαλλογερμανικό άξονα ως σημείο ένδειξης της δυσαρέσκειας τους για τις κινήσεις της Ουάσινγκτον στο Ιράκ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την παρεμβατική και συγκεντρωτική διάθεση των Γαλλογερμανών, αλλά και με τις παγιωμένες απόψεις τους για θεσμοθέτηση της πολιτικής τους κυριαρχίας στο εσωτερικό της Ε.Ε. Μια τάση που θεωρώ ότι δε συνάδει με το εθνικό συμφέρον της χώρας, αφού η Ελλάδα δεν ανήκει στην επονομαζόμενη ομάδα των ισχυρών κρατών της Ένωσης, αλλά ούτε και με το ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει η ελληνική κοινωνία στην Ευρώπη του νέου αιώνα. Μια Ευρώπη η οποία θα στηρίζεται στην ισονομία και ισοπολιτεία όλων των πολιτών της και δε θα νομιμοποιεί τον ηγεμονισμό και συγκεντρωτισμό κάποιων εις βάρος όλων των άλλων..."


Δημοσίευση: Ιουνίου 13, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πέτρο αυτά τα είπες στον Φούχτελ;;;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator