ΖΑΝ-ΛΙΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ: ''Ο Παπανδρέου οδήγησε την πατρίδα του στον όλεθρο''

0


Αποτελεί ηγετική μορφή της γαλλικής Αριστεράς επί πολλές δεκαετίες και μία από τις πλέον εκρηκτικές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας. Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δηλώνει ότι ο Ολάντ έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας “Ολαντρέου”, όπως τον είχε χαρακτηρίσει και ο Αλέξης Τσίπρας. 
Κι αυτό γιατί, όπως λέει, αν και όλοι γνώριζαν ποιος ήταν ο Ολάντ, δεν περίμεναν ότι θα προκαλούσε τόσο σύντομα καταστροφές τέτοιας έκτασης, κατακερματίζοντας τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που τον έφεραν στην εξουσία και εγκρίνοντας δύο πακέτα μέτρων λιτότητας διπλάσιου ύψους από αυτά που είχε προωθήσει προηγουμένως η Δεξιά.

Κάτι χειρότερο έκανε για τον Μελανσόν ο Γιώργος Παπανδρέου: “Ο Παπανδρέου οδήγησε την πατρίδα του στον όλεθρο και οργάνωσε τη λεηλασία της προτού επιδείξει ένα ύστατο ίχνος αξιοπρέπειας μετά το νιοστό πακέτο μέτρων λιτότητας, όταν ζήτησε δημοψήφισμα. Σε 48 ώρες οι κυρίαρχοι της Ε.Ε. τον είχαν αδειάσει και δεν τους αντιστάθηκε περισσότερο από ό,τι είχε προηγουμένως αντισταθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην τρόικα”, σχολιάζει ο Γάλλος πολιτικός.

Ερωτηθείς για τον εκβιασμό του Ντράγκι απέναντι στην Κύπρο, με την απειλή διακοπής της παροχής ρευστότητας, ο Μελανσόν δηλώνει: “Η Κύπρος σηματοδοτεί το πέρασμα σε ένα ανώτερο στάδιο στη διαδικασία αυταρχικού εκφυλισμού της Ε.Ε. Το Κοινοβούλιο της είχε πάρει μια ομόφωνη απόφαση και η Κομισιόν και η ΕΚΤ απάντησαν με κάτι σαν μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Κύπρου”.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο με τη Γαλλία και ο ίδιος είχε την εξουσία, τα αντίποινα που θα ασκούσε η χώρα του “θα ήταν τρομακτικά, αντίστοιχα με αυτά που με τρόπο κάπως υπερβολικό συνέκρινα με τις συνέπειες της χρήσης της πυρηνικής αποτροπής που διαθέτει η Γαλλία”.
Δημοσίευση: Μαΐου 06, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΖΑΝ-ΛΙΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ: ''Ο Παπανδρέου οδήγησε την πατρίδα του στον όλεθρο''"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator