Ο ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. για τις λατομικές ζώνες πλησίον της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ προς το περιφερειακό συμβούλιο

0


Κύριε Πρόεδρε 

Σχετικά με την έναρξη των έργων της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ» γνωρίζουμε ότι για το Νομό Κορινθίας στη Μ.Π.Ε. έχουν θεσμοθετηθεί 5-6 λατομικές ζώνες πλησίον της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ απ’ όπου θα ληφθούν τα υλικά που απαιτούνται. 

Ταυτόχρονα για το νομό Αχαΐας προβλέπει ότι τα απαιτούμενα αδρανή θα ληφθούν από πέντε ποτάμια, δηλαδή για την Αχαΐα προετοιμάζεται η εξαφάνιση των ακτών του Κορινθιακού από τη διάβρωση (μελέτη κ. Μουτζούρη). 

Ο «ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ» αλλά και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «ΑΛΚΥΩΝ», είμαστε αντίθετοι με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και προτείνουμε: 

Για την Κορινθία οι λατομικές ζώνες να μην έχουν όψη στους μεγάλους δρόμους και στη θάλασσα δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την καταστροφή της αισθητικής της πανέμορφης αυτής περιοχής, όταν όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στην τουριστική ανάδειξή της. Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουμε ότι, μετά τη λήψη των αδρανών οι ζώνες αυτές θα παραμείνουν μια ανοιχτή πληγή, σεληνιακό τοπίο, αφού οι επιχειρηματίες αυτοί δεν ελέγχοναι και δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα στις Μ.Π.Ε. 

Προτείνουμε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα στο έργο αυτό η κόκκινη λάσπη (στερεά μορφή τώρα), απόβλητο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε.», η οποία σύμφωνα με τη μελέτη του Ωκεανογραφικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί κατάλληλο υλικό για την επίστρωση δρόμων. 

Σημειώνουμε ότι, εάν αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. 

Βασίλης Κελλάρης 
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ 
Δημοσίευση: Απριλίου 22, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. για τις λατομικές ζώνες πλησίον της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ προς το περιφερειακό συμβούλιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator