O Κοντούλης και ο Κατίδης... (video)

0




Σπύρος Κοντούλης (1915-1944)
Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ - Εκτελέστηκε από τους ναζί τον Ιούνη του 1944

Ο Σπύρος Κοντούλης ήταν Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής.

Γεννήθηκε το 1915 στον Πειραιά και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1931 από την τοπική Άμυνα Πειραιώς. Το 1935 μεταπήδησε στην ΑΕΚ με την οποία πανηγύρισε τα Πρωταθλήματα Ελλάδας του 1939 και του 1940 καθώς και το Κύπελλο Ελλάδας του 1940 έχοντας ως συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως ο Κλεάνθης Μαρόπουλος, ο Τρύφων Τζανετής, ο Σπύρος Σκλαβούνος κλπ. Τον Ιούνιο του 1944 σκοτώθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στην προσπάθεια του να αποδράσει από το φορτηγό που τον μετέφερε για εκτέλεση από τις φυλακές Χαϊδαρίου στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο Κοντούλης υπήρξε 3 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα.



Η ΑΕΚ πήρε τελικά την πολύτιμη νίκη απέναντι στην Βέροια με 2-1 με τον Γιώργο Κατίδη να πετυχαίνει το χρυσό γκολ της Ένωσης στο 84ο λεπτό.

Ο νεαρός άσος ξέσπασε μετά την επίτευξη του τέρματος και έτρεξε στο κόρνερ, όπου έβγαλε τη φανέλα του. Ο τρόπος που το πανηγύρισε το τέρμα του, όμως, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, καθώς σήκωσε το δεξί του χέρι προς την εξέδρα, κατά τρόπο που θυμίζει ναζιστικό χαιρετισμό.


Δημοσίευση: Μαρτίου 17, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "O Κοντούλης και ο Κατίδης... (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator