Επιτακτική ανάγκη το κούρεμα των δανείων των ιδιωτών

0


Η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από την ανέχεια και την ανεργία έρχεται αντιμέτωπη με έναν ακόμα «βραχνά», αυτόν των δανείων που δίνει το τελικό χτύπημα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η υπερφορολόγηση, οι οριζόντιες μειώσεις των εισοδημάτων και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο για την ελληνική οικογένεια που πλήττεται συθέμελα, όπως και για την ελληνική επιχείρηση που οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο σε λουκέτο. 

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα οι πολίτες αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια των τραπεζών, αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η οικονομική «αφαίμαξη» των πολιτών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η «θηλιά» των δανείων πρέπει να αφαιρεθεί από τα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν «στεγνώσει» από εισοδήματα και οδηγούνται με ταχύ ρυθμό στην εξαθλίωση. Σε αυτό το πλαίσιο, η μόνη αποτελεσματική λύση που θα ανακουφίσει τους πολίτες είναι η εφαρμογή ενός «κουρέματος» στα δάνεια των ιδιωτών και η δραστική μείωση των επιτοκίων.

«Ευνοϊκές ρυθμίσεις» για τους δανειολήπτες που απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα και δεν το εξαλείφουν, δεν μπορούν να είναι λυσιτελείς. Αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει κύμα λουκέτων και κατασχέσεων και χιλιάδες Έλληνες πολίτες θα βρεθούν άστεγοι γεγονός που αποτελεί την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. 

Είναι απαραίτητη μια πολιτική που θα θέτει ως προτεραιότητα τους πολίτες και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών. Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνδυαστεί με ένα «δίκτυ» κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρέπει εδώ και τώρα να δοθεί οικονομική «ανάσα» στους πολίτες και στις επιχειρήσεις! Άλλο ανάπτυξη της κοινωνίας και άλλο ανάπτυξη μόνο των τραπεζών! Για πόσο ακόμα οι Κυβερνώντες θα δέχονται εν λευκώ τις ανάλγητες απαιτήσεις των Τροικανών; Για πόσο ακόμα οι πολίτες θα υποφέρουν προς όφελος των τραπεζών;
Με εκτίμηση
Γιώργος Δρακούλης
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιτακτική ανάγκη το κούρεμα των δανείων των ιδιωτών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator