Αναβάλλεται επ΄ αορίστου η “επένδυση” χρυσού στην Αλεξανδρούπολη - Νίκη της τοπικής κοινωνίας

0


Αναβάλλεται προς το παρόν η υπογραφή της συμφωνίας για την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί περαιτέρω μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση επικαλούμενη περιβαλλοντικούς λόγους, έκανε γνωστό πως επανεξετάζει τον φάκελο της επένδυσης για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης, διαχωρίζοντας τη συγκεκριμένη επένδυση από την πορεία των εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

"Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου 'Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκη' της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΜΒΕ προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση".

"Αναφορικά με την πρόοδο της επένδυσης του έργου 'Μεταλλευτικές - Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας' της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής, η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες" προστίθεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, στις Σκουριές γίνονται προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 4 συλληφθέντες που ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να δικαστούν.
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αναβάλλεται επ΄ αορίστου η “επένδυση” χρυσού στην Αλεξανδρούπολη - Νίκη της τοπικής κοινωνίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator