Να μαθαίνουμε και κάτι...

0


Έγινε η άκρως μυστική τελετή «πιστοποίησης φύλου» του νέου Πάπα Φραγκίσκου του 1ου στο Βατικανό! Αν δεν το ξέρατε, μάθετε ότι, μετά το πάθημα με την Πάπισσα Ιωάννα (ή άλλως Pope John VIII), αμέσως μετά την εκλογή κάθε νέου Πάπα τον καθίζουν -ξεβράκωτο από κάτω- σε έναν θρόνο που έχει μια μεγάλη τρύπα στην μέση (βλέπε κάτω φωτο). Ο νεώτερος εκ των Καρδιναλίων σκύβει με σεβασμό και περνώντας το χέρι του από κάτω εξετάζει τα αχαμνά του νέου Προκαθήμενου προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι άνδρας και ΑΝ ΕΙΝΑΙ αναφωνεί στα λατινικά: «ο Πάπας τάχει!...» Εξ'ού και το : «έπιασε τον Πάπα από τα @ρχιδι@...» που όλοι ξέρουμε αλλά λίγοι γνωρίζουν πόθεν βγήκεν! 
Ιδού ο θρόνος (sedia stercoraria) που φυλάσσεται δι ´ευνοήτους λόγους σε κρύπτη Μουσείου του Βατικανού


Ιδού και μια γκραβούρα της τελετής
Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να μαθαίνουμε και κάτι..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator